perjantai 3. elokuuta 2018

Vinkkejä onnistuneeseen grillipizzaan kaasugrillissä

Vuosi sitten ostin pizzakiven ja siitä lähti harjoittelu täydellisen pizzan tekoon kaasugrillissä! Sanonta, ettei kukaan ole seppä syntyessään, pitää hyvin paikkansa myös tässä projektissa. Ensimmäiset pizzat eivät  olleet syötäviä ja kaikki meni suurista odotuksista huolimatta pahasti pieleen.



Päätin kuitenkin sinnikkäästi harjoitella ja pikku hiljaa pizzatkin rupesivat kelpaamaan myös muille perheenjäsenille. Tapoja on varmasti monia saada hyvä grillipizza aikaiseksi, tässä minun vinkkini. Tarvitaan siis kaasugrilli, joka kuumenee ainakin 200 asteeseen, pizzakivi sekä pizzalapio.


Pizzataikinasta tulee maukkaampi, kun sen tekee ainakin muutamaa tuntia ennen pizzanpaistoa. Teen taikinan ainakin 6 tuntia ennen paistohommia jääkaappiin tekeytymään. Netissä on monia ohjeita, joissa taikinan annetaan tekeytyä yön yli jääkaapissa. Taikina valmistuu Durum-vehnäjauhoista, vedestä, kuivahiivasta, ripauksesta suolaa ja lorauksesta oliiviöljyä. Jauhot ja puolikaan kuivahiivapussin sekoitan melko kuumaan veteen. Mittoja en osaa antaa, taikina valmistuu mututuntumalla. Valmiin taikinakulhon päälle muovikelmu ja taikina jääkaappiin tekeytymään.




Pizzakiven päälle leikkaan saman kokoisen leivinpaperin. Leivinpaperin päälle kaulitaan taikinalätty. Täytteenä tomaattisosetta, juustoraastetta joka laitetaan heti tomaattisoseen päälle. Ilmakuivattua kinkkua, mozzarellaa ja tuoretta tomaattia.   Jokainen tietysti täyttää pizzansa makumieltymystensä mukaan, mutta täytyy muistaa, ettei täytteitä kannata laittaa liiaksi.




Kuumaan kaasugrilliin pizza on helppo siirtää pizzalapion avulla. Näin täytetyt pizzat kypsyvät rapeapohjaisiksi 10-15 minuutissa. Kuuma pizza koristellaan vielä tuoreilla yrteillä, kuten basilikalla, rucolalla tai oreganolla.


Ja sitten nauttimaan. Ensimmäinen työviikko takana, selvisin! Kuumaa piisaa ainakin täällä etelässä vielä, mutta eiköhän tuo ilma ala olla jo viilenemään päin. Sunnuntaina tyttären kanssa treffataan ompeluhommien  merkeissä. Saas nähdä mitä kivaa saadaan aikaiseksi. Mukavaa viikonloppua kaikille!

14 kommenttia:

  1. Herkullisen näköistä pitsaa! :) Sinnikkyys palkitaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on! Onneksi omaan sisukkuutta ja pitkää pinnaa :)

      Poista
  2. Voi nam!
    Näyttää niin herkulliselta!
    Hyvää viikonloppua!❤

    VastaaPoista
  3. Näyttää ihanalta. Me kävästiin tänään Haukilahdessa pitsalla ja tuli valittua erittäin raskaat täytteet. Olisin kaivannut tuoretta tomaattia ja yrttejä.
    Yöt viilenevät pian, toivottavasti unet paranevat sen myötä.
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Grillipizzat eivät ole ainakaan meillä kovin tuhtia syötävää ja kahdesta pizzasta syö neljä vatsansa täyteen.

      Poista
  4. Tämäpä oli mielenkiintoista. Pitäisiköhän kokeilla? Minäkin selvisin ekasta työviikosta, vaikka sisälämpötila oli 31 astetta ja ilmastointi ei toiminut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No huh, huh, onpa ollut kuuma! No, onneksi nyt viilenee! Pizza teko on kivaa kesäpuuha, kannattaa kokeilla!

      Poista
  5. Näyttää kyllä niiiin makoisalta, namskis <3
    Leppoisaa viikonloppua sinulle :)

    VastaaPoista
  6. Jee, Täytyy hankkia pizzalapio ja-kivi! Ja sitten harjoittelemaan, kunhan seuraavan kerran mennään mökille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, tuo lapio on kyllä ihan ehdoton. Todella vaikea on saada kuuma pizza pois grillistä ilman lapiota.

      Poista
  7. En ole pizzaa kokeillut kaasugrillissä, vaan täytyypä kokeilla! Kiitti vinkeistä!

    VastaaPoista
  8. Luulen että tuo onnistuisi meidänkin grillissä, vaikka se ei kaasugrilli olekkaan. Ihana!

    VastaaPoista