keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Todella helppo maa-artisokkakeitto

Voiko keiton tekeminen enää helpommaksi tulla? Törmäsin kaupassa maa-artisokkasoseeseen ja koska niin kovin idän tuon juureksen mausta ostin valmiin sosepötkön. maa-artisokka on työläs kuorittava, mutta nyt saan jättää tämän vaiheen ruonlaitosta kokonaan väliin.



Maa-artisokan lisäksi tarvitset keittoon muutaman jauhoisen perunan, valkosipulinkynsiä ja keltasipulia. Myöskin kasvisliemikuution ja ruokakermaa.



Ensin kuullotetaan sipulit ja keitetään ne perunanlohkojen kanssa kasvisliemessä. Kun perunat ovat melkein kypsiä lisätään maa-artisokkasose. Annetaan kiehua hetki vielä miedolla lämmöllä. Lopuksi keitto soseutetaan sauvasekoittimella. Kannattaa keittää perunat pienessä määrässä kasvislientä ja lopuksi lisätä soseutettuun keittoon hieman ruokakermaa. Ihana täyteläinen ja samettinen keitto on valmista nautittavaksi. Keiton pinnalle silputaan tuoreita yrttejä, joko persiljaa tai basilikaa.


 
Kannattaa ehdottomasti kokeilla! Iloa päivääsi :)

12 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää, kiitos vinkistä :)
    Mukavaa keskiviikkoa!

    VastaaPoista
  2. Vau! Maa-artisokkaa valmiina soseena! Toivottavasti tuota olisi meidänkin kaupassa! En ole itse IKINÄ tehnyt maa-artisokkakeittoa, koska ahdistaa se pelkkien monimutkaisten möykkyjen katseleminen, kun pitäisi ne saada kuorituksi.. :D Maa-artisokkakeitto on kyllä äärettömän herkullista, oijoiiii.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kuoriminen on minuakin tökkinyt. Nyt löytyi ihan paras tuote ja välttyy kuorimiselta. Maa-artisokka on niin ihanaa!

      Poista
  3. Meillä kasvaa maa-artisokkaa, mutta en ole koskaan osannut tehdä niistä mitään, koska ensimmäisen kerran kun tein niistä jotain paistosta, niin se oli pahaa...into loppui siihen. Pitäa varmaan kokeilla tuota sosetta , jospa se olisikn hyvää, niin voisi sitten maa-artisokistakin koettaa jotain tehdä :) Nyt olen vain nauttinut niiden kukista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maa-artisokan maku on minusta niin samettisen pehmeä. Varsinkin sosekeittoon sopii hyvin!

      Poista
  4. Ei ole tuttu tuo maa-artisokka, mutta kokeilemisen arvoista! Sosekeitot maistuvat aina. Herkullisen näköinen annos:)

    VastaaPoista
  5. kiitos taas vinkistä, pitää kokeilla!

    VastaaPoista
  6. Voi kunpa tuota saisi meiltäkin, vaan eipä taida löytyä! Varmasti hyvää :)

    VastaaPoista
  7. No todellakin on helppoa, ja keitto on maukasta - sen verran olen keitellyt tätä. Kyllä ne maa-artisokat kuoriikin, kun ei näitä valmisjuttuja liene joka notkelmassa :)

    VastaaPoista