tiistai 30. joulukuuta 2014

Keventää, keventää

Varma vuoden vaihtumisen merkki on se, että kaikkien ajatuksissa tuntuu olevan laihduttaminen ja keveämpi ruokavalio. Kyllähän se on niinkin, että runsaiden jouluaterioiden jälkeen tekee mieli kevyempiä ruokia. Itse suosin erilaisia kasvissosekeittoja. Helppoa ja yleensä myös todella edullista.


Eilen kun tultiin  reissusta kotiin tein kaapista löytyvistä aineksista ison kattilallisen kasvissosekeittoa. Tähän keittoon tuli perunoita, porkkanoita, sipulia, valkosipulia, palsternakkaa ja lanttua. Keittoon tuli kivasti potkua chilitahnasta ja tuli siihen lorautettua jääkaapista löytynyt ruokakermakin joukkoon.
Keittoa syödään ainakin vielä tänään. Helppoa kun ei tarvitse siivouksen lomassa pohtia ruokajuttuja. Tänään olisi nimittäin tarkoitus siivota kaikki Jouluun liittyvä varastoon.Ulkona on vielä niin kaunista. Pakko oli tallentaa tännekin lumisia kuvia, kun jo loppuviikolle luvattiin vesisateita.

Mukavaa tiistaita täällä poikkeaville!

6 kommenttia:

 1. ♥näyttääpä herkulliselta! Oikein mukavaa siivouspäivän jatkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Siivoukset saatu päätökseen ja nyt voi nauttia puhtaasta huushollista.

   Poista
 2. Sosekeitot on kyllä hyviä ja lämmittää mukavasti talvipakkasella :)
  Mukavaa tiistaita!

  VastaaPoista
 3. Sosekeitot ovat yleensä maukkaita :-) Lunta on satanut täällä tänään lisääkin, joten olen kuntoillut kolan kanssa. Meillä on kyllä lumilinko, mutten osaa ( = koskaan opetellut) käyttää sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumitöiden teko on mitä parhainta hyötyliikuntaa!

   Poista