lauantai 13. kesäkuuta 2015

Pöytäliinasta kesämekko

Aamukaffetta hörppiessä ihailin Kristan ja Riitta Sinikan blogeissa kauniita kesämekkoja.  Hetkeen en ole itselleni mitään ommellutkaan. joten sormet syyhysivät mekon ompeluun. Kaapista löytyi vähälle käytölle jäänyt Marimekon Unikkokankainen pöytäliina ja sen päätin saksia kesämekoksi.Sopivan kaavan löysin Allt om Handarbete-lehdestä 3/2015. Hyvin pienillä muutoksilla päästiin tällä kertaa sopivaan lopputulokseen.( Kuvien oton jälkeen purin vielä helma ja hihatikkaukset jotka olin ommellut valkoisella ja tikkasin ne uudelleen mustalla langalla.)Mekkokangas on hieman paksumpaa puuvillaa, mutta voi kuinka mukavan vilpoisalta se päällä tuntuukaan.Täällä on tänään helle. Keittiömme mittari näyttää 28 astetta varjossa., joten lämmintä piisaa. Nyt muutamaksi tunniksi nauttimaan auringosta ja viideltä istahdan katselemaan kuninkaallisia häitä. Leppoisaa päivänjatkoa kaikille!

22 kommenttia:

 1. Voi, että olet taitava. Hyödyllistä kierrätystä. Komea mekko edullisesti. Häihin ajattelin ruuan kera hiljentyä myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustanpuhuva pöytäliina on aikoinaan jäänyt tyystin käyttämättä kun oli pöydässä niin synkkä. Mekkona kangas toimii mielestäni paremmin. Ihanaa seurata kaunista pukuloistoa myös telkkarista !

   Poista
 2. Hieno mekko, on se mukava että jossain on helle. Täälläpäin satelee, tuulee ja aurinko paistaa ja hyttysiä on miljoona!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, yritän puhaltaa aurinkoa ja lämpöä sinne Keski-Suomeen :)

   Poista
 3. ♥vauu..kyllä olit nopea ja teit noin ihanan mekon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun inspis iskee niin silloin syntyy vauhdilla valmista!

   Poista
 4. Mekosta tuli tosi hieno :)
  Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tähän olen kyllä tosi tyytyväinen :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos! Tästä tuli mulle nyt Juhannusmekko :)

   Poista
 6. Eipä uskoisi tuota pöytäliinaksi! Klassikko mekko.

  VastaaPoista
 7. Paljon kauniipi sinun päällä kuin pöydällä! Ihanan monipuolisia nuo marmekon kankaat ovat. Kiva malli ja musta tikkaus varmasti parempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä musta tikkaus todellakin näyttää paremmalta. Tai eihän se hyppää ollenkaan silmille, niin kuin tuo aiempi valkoinen :)

   Poista
 8. Voi kun on nätti mekko. Kyllä sinä osaat.

  VastaaPoista
 9. Ihana mekko! Marimekon kankaat ovat ajattomia ja kauniita.

  VastaaPoista
 10. Kauniimpi tämä kangas mekkona kuin liinana!

  VastaaPoista
 11. On kyllä kaunis ja tyylikäs mekko, nyt kun vaan mekkokelit saapuisivat kunnolla. Tuolle mekolle on varmasti käyttöä vuodesta toiseen! Kiitos linkityksestä :)

  VastaaPoista
 12. Siis aivan ihana mekko! Ja niin sopii kantajalleen <3

  VastaaPoista
 13. Tosi hieno! Jo tiedän kun joku tikkaus alkaa pistää silmään. Parempi vaihtaa heti..
  Kraam
  Sanne

  VastaaPoista