torstai 27. syyskuuta 2018

Valoa pimeyteen

Onnelin elämää-blogissa muistutettiin eilen tärkeästä asiasta, nimittäin heijastimien käytöstä. Myös itse havahduin asiaan eilisellä iltalenkilläni, joka venähti hiukan myöhäiseen. Ilta kahdekasalta olikin jo ihan pimeää ja tuntui jopa hiukan turvattomalta palailla lenkiltä kotiin ilman heijastimia.Niinpä kaivelin näitä itsetehtyjä heijastimia kaapeista ja kiinnittelin takkeihin ja laukkuihin. Useampana vuotena olen ommellut heijastimia, materiaaleina vanhat farkut, huopa, pitsit, napit ja tietysti heijastinkangas.

Osalla uusista heijastimista, ilahdutan myös muutamaa ystävää. Tyttäreltäkin tuli toive, muutamasta uudesta heijastimesta. Joko sinulla on heijastimia kiinnitettynä vaatteisiin?

26 kommenttia:

 1. Kivoja heijastimia! :) Näitä saa olla joka lähtöön. Itse neuloin myös vastikään ne heijastavat lapaset heijastinten lisäksi näkyvyyttä tuomaan, ja toki sormien lämmikkeeksi myös. Sitä parempi, mitä paremmin valokeilassa näkyy tuolla pimeydesssä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neulotutu heijastinjutut on kivoja. Heijastinlankaa vaan on vaikea saada mistään.

   Poista
 2. Totta, turvattomalta tuntuu olo jos pimeällä liikkuu ilman heijastinta!
  Laukussa on pitkin vuotta heijastava sudenkorentokoru, mutta nyt pitää viimeistään kaivaa muutkin heijastavat laukkuihin ripustettavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina tämä pimeys pääsee jotenkin yllättämään :)

   Poista
 3. Kivoja heijastimia :)
  Minulla on musta takki ja siinä on kaksikin heijastinta. Toisen pienen ostin joulutorilta ja siinä on kiva idea: sellainen pyöreä "pinssi" (80-luvulla oli sellaisia bändimerkkejä, joissa on hakaneula takana, niin juuri sellainen) päällystettynä heijastavalla kankaalla. Olen ajatellut, että niitä voisi tehdä vaikka lisääkin ja laittaa hihaankin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä, pinssiheijastimet ovat kiva oivallus!

   Poista
 4. Nuo on kivoja!
  Itselläni on takissa kiinteä heijastin, mutta kyllä tulee käytettyä irtoheijastimiakin. Täytyypä kaivaa esiin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heijastimia ei voi koskaan olla liikaa :)

   Poista
 5. Nyt onkin heijastimet tarpeen!Hyvä kun muistutit!

  VastaaPoista
 6. Todella upeat heijastimet. Nyt heti pitää kiinnittää heijastin muistaessaan.

  VastaaPoista
 7. Mulla on ainakin tuossa takissa, jota kaupunkireissuilla olen käyttänyt, valmiina viimevuodelta omatekemä heijastin (nahkasta ja heijastinnauhasta). Pitäisi tarkistaa myös muut takit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on juurikin hyvä aika tarkistukseen.

   Poista
 8. On kyllä heijastin jo takissa. Ihania nuo tekemäsi..:)

  VastaaPoista
 9. Todella hienoa että myös postasit heijastimista :) Mitä useampi näin tekisi tässä syksyllä niin sitä useampi havahtuisi tähän hämärään ja kimaltaisi. Yksikin pelastettu henki on hieno juttu. Hyvää ja näkyvää viikonvaihdetta <3

  VastaaPoista
 10. Samaan havahduin tänään Sulon kanssa pimeässä kulkiessa. Flexissä on iso heijastin molemmin puolin, mutta kaivelin laatikosta niin ikään itsetehtyjä heijastimia esiin. Sinulla onkin kunnon valikoima erilaisia hengen turvaajia. Kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva tehdä heijastimista sellaisia, joita ilolla käyttää!

   Poista
 11. Voi miten kivannäköisiä! Suunnitelmissa on ollut jo pidemmän aikaa tehdä omat heijastimet. Nyt kyllä olisi oikea aika, sillä illat on todellakin jo pimeitä ilta kahdeksan jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä ehtii hyvin tekemään näitä helppotekoisia heijastimia. Kivoja pieniä lahjoja myös ystäville!

   Poista
 12. Heijastimet on kiinnitetty, ovat todella jo tarpeen. Onneksi niitä on nykyään saatavilla vaikka minkälaisia, jokaiselle löytyy mieleinen :) mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 13. Itse kun ajelee autolla, huomaa kuinka monesti on ns. mustia liikkujia. Mä laitan huomioliivin päälle jos pyöräilen pimeässä.
  Yleensä kyllä olen liikkeellä päivisin, illalla autolla, saapi olla varovainen kävelijöiden sekä pyöräilijöiden kohdalla.

  VastaaPoista
 14. Nämä ovat nättejä. Täytyypä kaivaa heijastimet esille!

  VastaaPoista
 15. Tosi hienoja heijastimia!😍

  VastaaPoista