perjantai 17. helmikuuta 2017

Perjantainamit

Juu, sokeritonta helmikuuta vietetään edelleen, mutta kyllähän sitä jotain makeaa jo välillä kaipaa. Tammikuu meni sokerittomalla helposti, mutta helmikuu onkin  ollut jo hieman haasteellisempi. Kertaakaan en ole sokeriherkkuihin kuitenkaan langennut ja loppukuunkin meinaan vielä pinnistää ilman sokeria. At Marias blogista nappasinkin kivan ohjeen herkkuhetkiin.Nämä lakritsitaatelit ovatkin varsinaista herkkua ja niitä onkin tullut tehtyä useamman kerran. Minä tosin upotan raakalakritsijauheeseen vain muutaman pilkotun taatelin kerralla ja nautin herkut sitten saman tien.Tämä raakalakritsijauhe onkin todella riittoisaa ja purkki taitaa riittää myös maaliskuulle :)
Näihin herkkuihinhan et siis muuta tarvitse kuin pussillisen pehmeitä luomutaateleita, jotka halkaisen puoliksi ja sitten tuota raakalakritsijauhetta. taatelinpalat dippaillaan lakritsijauheessa ja sitten nautiskellaan ihanasta herkusta.Mukavaa viikonlopun alkua kaikille! 
 
 

12 kommenttia:

 1. Varmasti hyvää! Minulla on pelkkiä taateleita ja nekin maistuvat hyville. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllähän ne pelkät taatelitkin ovat hyviä. Tämä on viikonlopun luksusherkkua :)

   Poista
 2. Taateleita olen minäkin täällä syönyt. Ne ovat hyviä, pehmeitä ja aika makeita. Tuota jauhetta pitäis ostaa, tykkään lakritsan mausta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä lakritsijauhetta löytyi ihan tavallisesta ruokakaupasta maustehyllystä.

   Poista
 3. Tätäkään en tietäisi, ellen olisi täällä visiteerannut :) Pitääpä silmäillä lakujauhetta kaupoissa.

  VastaaPoista
 4. Kommenttini taisi hävitä jonnekin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusi yritys: Olen joskus ottanut lusikallisen lakritsajauhetta selättääkseni makeanhimoa:D Taateleihin yhdistäminen on minulle uusi juttu, voisi olla kokeilemisen arvoinen.
   Nimimerkki "tänään kahvilassa suklaakakkuun repsahtanut"

   Poista
 5. Varmasti on ihanat herkut ja ei ole E-koodeja.
  Ihanaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, nämä ovat kyllä E-vapaita herkkuja!

   Poista
 6. Kuulostaa hyvältä! Minä olen sokeriaddikti ja elämä ilman sokeria tuntuu mahdottomalta. Tuota voisin kokeilla pahimpaan sokerinhimoon. Pitäisi yrittää kasvatella selkärankaa ja vähentää sokeria rutkasti. Ajatuksenani on lauantain jälkiruokapäivä kotona ja torstain pullapäivä töissä jäisivät, mutta muu sokeri pois.

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minäkin olen ollut varsin addiktoitunut sokeriin. Kummasti sitä vaan tottuu tähän sokerittomuuteenkin :)

   Poista
 7. Täytyy kokeilla tuota lakritsijauhetta, heti sitä miettii mitä muuta siinä voisi pyöritellä. Ehkä omenalohkoja dippailla!

  VastaaPoista