perjantai 5. huhtikuuta 2019

Pyykkietikkaa itse tehden

Nykyisin on kovin trendikästä käyttää pyykkietikkaa. Minäkin haksahdin kuukausi sitten kauppareissullla ostamaan sitä ja kokeilun jälkeen ihastuin. Pyykkietikan käyttö huuhteluaineen asemasta lupaa säilyttää pestyjen pyykkien värit kirkkaina ja lisäksi se  saa pyykit tuntumaan pehmeämmiltä. Pyykkietikkapullot tuntuvat vain olevan melko kalliita, niinpä seuraavan satsin tein sitten itse.Ohjeita löytyy netistä useita, omani otin täältä! Tarvitaan siis vettä, väkiviinaetikkaa ja eteerstä öljyä. Sekoitussuhde on 4 dl vettä, 1 dl väkiviinaetikkaa ja 10-15 tippaa eteerstä öljyä. Oman pienen tuoksupulloni ostin Helsingin Ruohonjuuresta, jossa olikin melkoinen valikoima eri vaihtoehtoja. Tähän sitruunaiseen pyykkietikkaan valitsin Fransilan yrttitarhan Sitruunatuoksun.
Kotoa löytyi sopiva vanha pullo pyykkietikalle. Pullossa oleva neste on syytä sekoittaa hyvin ennen käyttöä. Pyykki tuoksuu märkänä etikalle, mutta kuiva pyykki  vain hennosti sitruunalle.Täällä meillä onkin nyt mitä parhaimmat pyykinpesu ilmat ja kone pesee ahkeraan jo talvivaatteita varastoon säilytettäväksi! Ihanaa viikonloppua kaikille !
11 kommenttia:

 1. Vanhoilla huuhteluaineilla pesen nykyisin tädin vinkkaamana lattiat ja käytän myös vessanpytyn pesussa. En voisi enää kaupan huuhteluaineita käyttää alkuperäiseen tarkoitukseen. on se semmosta myrkkyä. Onneksi on tuo pyykkietikka, sitä käytän jatkuvasti.
  Toivottavasti jotain lämpimää jätät vielä käyttöön, ensi viikolla viilenee taas!
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kaapista vielä kevyt untuvatakki löytyy. Paksummat toppavaatteet joutaa jo säilytykseen.

   Poista
 2. Kiitos ohjeesta! Täytyypä kipaista Ruohonjuuressa ja tehdä omat liemet. Melkein yhtä kaunis pullokin löytyy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulee kyllä paljon halvemmaksi ja eteerisissä öljyssä tulee valinnanvaikeus, kun niin paljon ihania tarjolla.

   Poista
 3. Enpä ollut kuullutkaan, että pyykkietikkaa voi tehdä noin helposti itsekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella nopeaa ja helppoa! Turha maksaa kallista hintaa tästä ihanuudesta.

   Poista
 4. Etikassa on voimaa niin sisäisesti kuin ulkoisesti käytettynä. Tuo kuvissa vilahtava peltilaatikko on aivan tosi ihana, mikä sen historia on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peltiset pyykkipulverilaatikot olen ostanut aikoinaan Vaasalaisesta sisustusliike Säteestä. Oma purkki valko- ja kirjopesuaineelle. Nykyisin nämä jo ehkä liian isot meille kun pyykkijauheet tiiivisteitä, mutta en henno näistä luopuakkaan.

   Poista
 5. Ajatuksen tasolle on jäänyt tuo pyykkietikan itsetekeminen, mutta tuossapa on soppeli ohje, kiitos.
  Kaunis pullokin tosiaan, sopii aiheeseen :)

  VastaaPoista
 6. Monesti olen kaupassa katsellut pyykkietikoita mutta en ole ostanut. Tähän täytyy tutustua tarkemmin.

  VastaaPoista