maanantai 15. huhtikuuta 2019

Kokkailua kaurajauhiksesta

Koitan saada perheemme  ruokatottumuksia muutettua  enemmän kasvipitoiseen suuntaan ja vähentää  punaisen lihan syöntiä.  Haastavaa, sillä meillä  perheen miehet rakastavat tukevia liharuokia.Sunnuntaina valmistin makaronilaatikkoa Muru kaurajauhiksesta. Etukäteen en miehille asiaa mainostanut, vaan puuhailin salaperäisesti yksin keittiössä.. Kuullotin kaurajauhista sipuleiden kanssa paistinpannulla, lisäten sinne lopuksi myös tomaattimurskaa ja mausteita. Muuten  makaronilaatikko valmistui normaaliin tapaan.Aterian jälkeen kysäisin, maistuiko ruoka?  Kumpainenkin vastasi makaronilaatikon olleen herkullista, niinkuin aina! Siinä vaiheessa paljastin, mitä raaka-aineita ruokaan oli käytetty. Hyvin kelpasi meidän miehille ja saa kuulemma tehdä tätä jatkossakin.


Onko kaurasta tehdyt lihankorvikkeet sinulle tuttuja? Olisi kiva kuulla teidän muiden suosikkireseptejä. Mukavaa pääsiäsviikkoa kaikille!
7 kommenttia:

 1. Meillä toinen pojista ja hänen avovaimo eivät syö lihaa, kanaa ja kalaakin vähän. Aina kun he ovat käymässä, syömme kaikki sellaista ruokaa kuin he. Yleensä he laittavat ruuan itse kun ovat käymässä. Ihan perusruokaa ,vain ilman lihaa ja kanaa. En nyt osaa sanoa mitään reseptiä.
  Mieskin on nykyään aika tarkka ton lihan suhteen, varsinkin kun sille puhkes diabetes. Eli mä nykyään olosuhteiden pakosta syön hyvin vähän lihaa. (ei haittaa)
  Rauhallista pääsiäisviikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanat nuoret kun kokkaavat samalla koko perheelle herkullisia kasvisruokia.

   Poista
 2. Olen kokeillut. Meilläkin mies vierastaa noita ja huomasi rakenteesta, ettei ollutkaan jauhelihaa.
  Aurinkoa viikkoosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei miehet onneksi ole noin tarkkasilmäisiä.

   Poista
 3. Tätä tuotetta on kehuttu ja sitä on pitänyt kokeillakkin. Hyvä että tulee uusia vaihtoehtoja, joita on helppo käyttää, kuten tämäkin.

  VastaaPoista
 4. Meillä onneksi saa huijattua tota lihansyöjää murulla. ;)

  VastaaPoista