lauantai 28. huhtikuuta 2018

Varaslähtö vappuun!

Munkit kuuluvat perinteisesti vappuun, mutta kun en niin kovin tuosta rasvassa paistamisesta pidä, päätin kokeilla hieman kevyempää vaihtoehtoa. Niinpä tänään kokeilin paistaa donitseja uunissa.
Netin ihmeellisestä maailmasta löytyy moniakin donitsiohjeita. Minä päädyin kokeilemaan tätä sydänmerkki- ohjetta!



Donitsipeltiä ei minulla ennestään ollut, mutta onneksi lähikaupasta löytyi sievä sydändonitsivuoka. Vuoalla valmistuu kerrallaan kuusi donitsia ja ohjeella tuli kymmenen donitsia. Ohje on todella helppo ja nopeatekoinen!



Lisäsin ohjeesta poiketen taikinaan myös raastettua sitruunan kuorta ja hiukan sitruunan mehuakin, makua antamaan. Vaaleanpunaisen kuorrutteen tein mansikanmakuisella tomusokerilla.


Pakkohan donitseja oli heti tuoreeltaan maistella ja ensimmäinen simapullokin avata. Kylläpä maistuivatkin hyviltä kylmän siman kanssa.


 
Toivottelenkin kaikille oikein mukavat vaput jo tässä vaiheessa!

26 kommenttia:

  1. Onpa suloisia donitseja! Hyvältä näyttää ja varmasti maistuukin!
    Iloista vappua sinullekin!

    VastaaPoista
  2. Voi miten ihania! Sydändonitseja! Hauskoja ja herkullisen näköisiä. :) Vappuiloa teillekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, makukin oli mitä parahin. Sitruuna antoi kivaa kepeyttä makuun.

      Poista
  3. Niin herkullisen näköisiä ja tuollainen sydändonitsivuoka olisi kyllä kiva. Ovat niin sieviäkin vielä. 😊😍 Herkullista vappua! 🎈

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tämä sydänvuoka tulee varmasti melko ahkeraan käyttöön.

      Poista
  4. Niin herkullisen ja ihanan vappuisen oloista tunnelmaa<3
    Ounou, käsitän nyt, että olen niin jäljessä vappupuuhista - nyt täytyy alkaa kiihdyttämään tahtia:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, onneksi simaa ja munkkeja saa valmiina kaupasta, ei hätää :)

      Poista
  5. Näyttävät tosi hyviltä...namm..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olivat vähän liiankin hyviä!

      Poista
  6. Suoranaista silmänruokaakin jo. En olekkaan tiennyt, että uunissakin voi donitseja paistaa. Minäkään en tykkää keitellä munkkeja rasvassa. Tulee varsinaisia kaloripommejakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin tänä keväänä olen tosissaan törmännyt näihin hieman kevyemmin leivottuihin vappuherkkuihin. Rasvamunkeista tulee tosiaan vatsaan niin raskas olo, ettei ne oikein maistu.

      Poista
  7. Näyttää todella herkullisilta. Minä tyydyn kaupan munkkeihin, kun vappu menee mökillä pihahommissa. Iloista vappua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kaupan munkeissakaan valittamista ole ja niitä tuskin tulee syötyä liikaa :) Ihanaa varmasti viettää vappua mökillä!

      Poista
  8. Rasvassa keitto ei todellakaan houkuta. Tämä on hyvä idea, kun vuokakin löytyy, enkä ole sitä kertaakaan kokeillut. Mukavaa vappua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä tosiaan kannattaa kokeilla. Hyviä ovat!

      Poista
  9. Todella suussa sulavan näköisiä herkkuja! Iloista Vappua sinullekin!

    VastaaPoista
  10. Herkullisen näköisiä donitseja!
    Hyvää alkanutta toukokuuta!💕💕

    VastaaPoista
  11. Aah, syötävän hyvännäköisiä donitseja! Kävin heti kurkkaamassa ohjeen, näytti kyllä niin helpolta, että pakko kokeilla!
    Meillä ei simaa ja munkkeja tehty, kun nuoriso oli vapun vietossa kukin omillaan ja oltiin kaksin kotona. Kaupan munkit maistuivat, vaikkeivat ihan yhtä hyviä ehkä kuitenkaan olleet kuin kotitekoiset.
    Nuo ed. postausten pikkutaulut ovat aivan ihania <3
    Hyvää toukokuuta, toivotaan, että aurinko näyttäytyy pian!

    VastaaPoista