perjantai 27. huhtikuuta 2018

Ihaniin kahvihetkiin

Olen aikoinani ommellut hyvää kahvia rakastavalle ystävälle pannunmyssyn. Tällä viikolla sain kuulla, että myssy on vuosien saatossa kulahtanut ja olisi tarvetta uudelle. Siitä se ajatus sitten lähti, näihin seuraaviin pieniin käsitöihin.Pannumyssyn ompelin aiheeseen sopivasta puuvillakankaasta. Väliin lämpövanua ja vuoriksi ruskeaa paksua puuvillakangasta. Ajattelin ruskean vuorikankaan olevan hiukan käyttäjäystävällisempi kuin valkoisen. Eipä heti näy pienet kahvitahrat ruskeassa :)
Ja koska olen nyt kovasti innostunut pienten koristetaulujen tekemisestä, syntyi kotoa löytyvistä materiaaleista myös kahviaiheinen taulu. Liimasin kankaalla vuoratulle levylle mustaa kartonkia ja kirjoittelin siihen tekstin liitutaulutussilla.
Aika harvat taitavat enää pannumyssyä käyttää. Meilläkin pannunmyssy on käytössä vain kesäkodilla. Siellä kiireettömiä kahvihetkiä vietetään usein ulkosalla. 
Mukavaa perjantaita ja alkavaa viikonloppua kaikille täällä piipahtaville!

11 kommenttia:

 1. Miun äidillä on edelleen pannumyssy käytössä, heillä kun juodaan pannukahvia. :) Äiskällä on myös muistaakseni joka vuodenaikaan sopiva vaihdettava päällinen myssyyn. :D Itsekin omistan sekä pannun että pannumyssyn, mutta purujen kanssa säätäminen ilman omaa kompostoria (kerrostalo) on vähän haastavaa, joten suodatinkahvia juodaan. Mutta olemassa ovat, oikeaa hetkeä varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja siis piti kehua, tosi kaunis pannumyssy ja kivat taulut!

   Poista
  2. Juu, meillä myös keitinkahvia juodaan, mutta mökillä pannu kuitenkin usein ulkona ja silloin myssy onkin tarpeen.

   Poista
 2. Harva tosiaan käyttää pannumyssyä. Mutta kiva tehdä sille joka sitä käyttää. Kaunis myssy ja pieni taulu, sopivat yhteen.

  VastaaPoista
 3. Kivan näköisiä<3 Meillä ei myöskään pannumyssyä ole, mutta mökiltä taitaisi löytyä jostain kaappien kätköistä. Pannumyssyssä on jotenkin niin nostalgista tunnelmaa<3

  VastaaPoista
 4. Ihana pannumyssy ja niin kauniit taulut♥ Leppoisaa viikonloppua♥

  VastaaPoista
 5. Kiva kangas ja hieno pannumyssy.
  Kauniit taulut!😍

  VastaaPoista
 6. Ihanat taulut. Varsinkin tuo alempi (kun en juo kahvia Ü) on mukava vaikka keittössä aamupalalla katseltavaksi. Tai miksipä ei makuuhuoneeseenkin.

  Tuollainen pannumyssy olisi hyvä teepannullekin. Varsinkin kesällä, kun nauttii aamupalan ulkona ja hauduttaa teetä pannuun, niin kestäisi kauemmin lämpimänä.

  VastaaPoista
 7. Ihanat ompelukset ja kivan kankaan olet löytänyt. Tuo pannumyssy näyttää kivalta keittiössä, vaikka ei olisi kahvipannuakaan:)

  VastaaPoista
 8. Ihania töitä! Sinulta syntyy monenmoisia kivoja käsitöitä. Olet aikamoinen ideapankki.

  VastaaPoista