sunnuntai 14. tammikuuta 2018

Lastenvaatteita jämätilkuista

Kun viikko  sitten tyttären kanssa ommeltiin pieniä lastenvaatteita, palautui mieleen kuinka kivaa niiden teko on! Pakkohan sitä oli sitten kaivaa omista kangasvarastoista jämätilkkuja ja surauttaa niistä muutama pieni vaate.  Lapsenlapsia minulle ei vielä ole siunaantunut, mutta eiköhän näille valmistuneille vaatteille käyttäjiä lähipiiristä löydy.



Käpysen Mehujäätaikaa luomujerseystä olen tehnyt itselleni tunikan ja kangasta jäi yli reilu pala. Siitä teinkin sitten Paapiin paitakaavaa muokkaamalla tyttöselle mekon. Mollan olen tehnyt viime vuoden puolella.



Majapuun Sessu luomutrikoosta olen viimevuonna niinikään ommellut itselleni tunikan ja viikonloppuna jämätilkusta valmistui pusero. Housutrikoo on Eurokankaasta ja kaavana käytin uusimmassa Ottobre lehdessä ollutta Mittarimato housukaavaa. Puolenmetrin kangaspalasta tuli kahdet housut. Toisiin taakse ompelin ohjeen mukaisesti pienet taskut, toisiin housuihin leikkasin Sessu-kankaasta kuvat sekä eteen, että taakse. Koirankuvat on kiinnitetty kankaaseen kaksipuolisella liimaharsolla ja sikasakattu sitten reunoista housukankaaseen.


 



Vielä jäi kosolti pieniä ja vähän suurempiakin trikootilkkuja, joten pieniä vaatteita saattaa näkyä täällä jatkossakin :) Leppoisaa sunnuntain jatkoa kaikille!

11 kommenttia:

  1. Voi miten hienoja♥ On kyllä iso onni että on tuollainen taito hyppysissä:) Mukavaa sunnuntaita♥

    VastaaPoista
  2. Tulipa niistä sieviä ❤
    Mukavaa pyhänjatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pienet vaatteet ovat aina niin söpöjä. Nykyisin saa niin kivoja kankaita, että eihän näiden ompelua voi mitenkään vastustaa :)

      Poista
  3. Voi ihme! Voisit tehdä oman malliston! Tosi kivoja ja varmasti löytyy käyttäjiä!
    Mukavaa viikon alkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi kiitos! Ihanaahan vaatteita olisi pikkuisille suunnitella. Aikoinaan olen ihan ammatikseni ommellut pieniä vaatteita, mutta tehdasompelua urakkatyönä en kyllä kaipaa.

      Poista
  4. Voi miten söpöjä vaatteita!❤️
    Kivaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
  5. Suloisia lastenvaatteita!
    Iski vähän haikeus, kun muistin kuinka ompelin paljonkin noita pikkusia vaatteita omille lapsilleni.

    VastaaPoista
  6. Ihan mahtavia nuo lastenkankaat, suloisia vaatteita!

    VastaaPoista