tiistai 16. tammikuuta 2018

Kankaiset hedelmäpussit

Viime syksynä päätin alkaa lajittelemaan muovijätteet erikseen ja viedä ne kuntamme keräyspisteeseen. Samalla ryhdyin kriittisemmin karsimaan muovia, joita kotiin kannan. Lajittelun seurauksena on ollut todella hätkähdyttävää huomata, kuinka paljon muovijätettä silti kertyy! Vaikka kuinka pyrkisi tekemään valintoja muovijätettä välttääkseen, kaikesta muovista ei silti pääse eroon. Pieni, mutta merkittävä ympäristöteko on käyttää kankaisia hedelmäpusseja kertakäyttöisten muovipussien sijaan.Aiemmin olinkin ommellut pusseja, mutta käytössä huomasin muutaman epäkohdan ja päätin kartuttaa hedelmäpussivarantoani muutamalla uudella pussilla.Nämä pussit on ommeltu valoverhokankaasta ja ovat hiukan pienempiä kuin edelliset pussit.


Pusseja on jo kaupassa kokeiltu ja hyviksi havaittu. Näissä muuten nyörien lukituksena kirpparilta joskus ostettuja nyörilukkoja. Näitä ei välttämättä tarvita sillä nyörin päät jäävät kangaslapun sisään eikä nyöri pääse katoamaan nyörikujaan.Tarvikkeet viiteen hedelmäpussiin maksoi yhteensä n. 5 euroa, joten kovin kallis satsaus tämä ei ollut!  Mukavaa iltaa kaikille!

21 kommenttia:

 1. Kivat ja ekologiset pussit!
  Viikonjatkoja!

  VastaaPoista
 2. Mainio idea! Minä lajittelen myös muovit ja olen todennut, että muovijätettä kertyy eniten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Ihan suututtaa tuo valtava muovijätteen määrä.

   Poista
 3. Ihanat pussukat! :) Ja juu, sitä muovia on kyllä ihan joka paikassa. Mutta pienetkin teot auttaa. Kestopussit on tosi kätevät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä pienetkin teot tosiaan merkitsevät. Harmi vaan että niin usea kantaa niitä ostoksia kaupasta muovipusseissa kotiin :(

   Poista
 4. Voitin marraskuussa tekemäsi hedelmäpussin. Toimii tosi hyvin. Pari tuttavaa onkin tehnyt oman samantapaisen. Kiitos vielä kerran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos pussi on ahkerassa käytössä :)

   Poista
 5. Hienot hedelmäpussit!
  Hyvää illan jatkoa!

  VastaaPoista
 6. Kiitos myös Sinikka sinulle kommentistasi. Jostain syystä se ei täällä bloggerin puolella näy, mutta sähköpostissani kyllä. Vanhoja valoverhoja voi hyvinkin käyttää hedelmäpussien tekoon ja ilahduttaa muutamalla pussilla myös ystävää!

  VastaaPoista
 7. Käteviä pussukoita olet tehnyt.. on todella mahtava idea:)

  VastaaPoista
 8. Vastaukset
  1. Näitä on todella helppo tehdä jos omistaa ompelukoneen.

   Poista
 9. Mä käytän yleensä hedelmäpussit kahteen-kolmeen kertaan, mm.leipien suojaksi, toinen puoli leivästä pakkaseen pussiin.En heitä heti niitä pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä juttu tuokin, tosin oma kokemukseni on että muoviset pussit hajoavat niin helposti käytössä, etteivät kestä useampaa käyttökertaa.

   Poista
 10. Kyllä harmittaa, jos kauppareissulla ei ole mukana tuota kestopussia. Pitäisi olla joka laukussa ja takintaskussakin ennalta suunnittelemattomia ostosreissuja varten. Eilen viikonloppuruokaostoksilla muovipussia käytettiin multaporkkanoille ja perunoille, hedelmät pujahtivat kestopussiin :) Mietin, miten punnitset hedelmät ja muut? Vai käytätkö jokaiselle tuotteelle omaa pussia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllä. Minulla on aina kassissa sekä kankainen ostoskassi, että ainakin yksi hedelmäpussi. Tein näistä uusista pusseista pienempiä, joten aika usein tulee laitettua pussiin vain yhtä tuotetta ja punnittua tuotteet siinä. Joihinkin pusseihin saatan sujauttaa useamman tuotteen, jotka olen ensin punninnut ennen pussia. Pussi ei kuitenkaan paina niin paljon, että se lisäisi ostettavien tuotteiden hintaa, vaikka ne pussissa vaaalla punnitaankin.

   Poista
  2. Pitää vielä suunnitella, miten hintalaput laittaa, kun useampi tuote samassa pussissa. Suoraan kankaaseen laitettuna irtosi ostoskärryn pohjalle (käytin esikoisen tekemää kestopussia, joka on muutes musta Ü) Leikkelin farkuista lappuja ja niitähän voisi ommella useammankin pussiin, ainakin liimalappu pysyy farkkukankaassa hyvin kiinni.

   Poista
  3. Hintalappuongelmaa minullakin oli vanhojen pussien kanssa. Näihin uusiin ompelinkin kankaisen lapun nauhoihin kiinni. Lappuun mahtuu useampi hintalappu ja pysyvät paremmin tuossa kangastagissa kiinni.

   Poista