keskiviikko 10. tammikuuta 2018

Helppoa kasvisruokaa

Tänään oli aika kokeilla miten maukasta pastakastiketta saa tehtyä kasvisversiona. Kaupasta olin jo maanantaina ostanut Härkistä ja Kikhernepastaa, jotka kummatkin ovat minulle uusia tuttavuuksia.



Pastakastiketta lähdin valmistamaan ihan mutu tuntumalla, vähän samoin kuin tekisin sen jauhelihasta.
Näitä tarvitaan:
öljyä
1 keltasipuli
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa karkeana raasteena
250g Härkis Original
loraus kasvisfondia
purkki Mutti tomaattimurskaa
1/2 dl vettä
suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta
tuoretta persiljaa



Kuullota sipulit ja porkkanaraate lorauksessa öljyä, lisää Härkis ja tomaattimurska ja vesi. Mausta kasvisfondilla ja haluamillasi mausteilla. Anna porista miedolla lämmöllä ainakin vartti. Keitä sillä välin pastaa kastikkeen seuraksi. Kikhernepasta on tehty nimensä mukaisesti kikherneistä ja siinä on runsaasti proteiinia ja kuitua. Tämä pasta ja myös kastike ovat myös gluteenittomia! Tällä reseptillä tulee  syötävää neljälle.





Hyvä makutuomari valmistuneelle aterialle oli mieheni, joka on vannoutunut liharuokien ystävä. Tarkkailinkin hänen ilmeitään ruokailun edetessä :) Paras kommentti ateriasta oli se kun hän totesi, ettei uskoisi ruoan olevan lihatonta. Kovin tykästyttiin tähän ruokaan ja taatusti Härkiksestä tehdään ruokaa toistekin. Onko Härkis sinulle tuttu? Leppoisaa iltaa sinne ruudun toiselle puolelle :)


9 kommenttia:

  1. Näyttää herkulta!😋
    En ole koskaan maistanut härkistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä positiivinen yllätys tämä !

      Poista
  2. Kiitos tästä vinkistä. En ole kokeillut härkistä mutta monta kerta olen aikonut ostaa. Nyt kyllä pitää kokeilla näin tammikuun kunniaksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitkään minäkin emmin tämän tuotteen käyttöä, mutta tästähän saa tehtyä helposti vaikka mitä. Uusia ideoita pyörii jo mielessä. Aterian jälkeen olo ei ollut ollenkaan ähky, niin kuin yleensä liharuokia nauttiessa!

      Poista
  3. Varmasti hyvää! Härkis-paketti on ollut kädessä muutaman kerran kaupassa, mutta sinne on jäänyt vielä. Pitääpä kokeilla. Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
  4. Näyttää ja kuulostaa niin herkulliselta:) Leppoisaa viikonjatkoa❤

    VastaaPoista
  5. Minusta näyttää niin maukkaalta. Oot laittanut hienosti esille.

    VastaaPoista
  6. Härkis on minulle vielä tuntematon, mutta nyt täytyy korjata tämäkin asia.

    VastaaPoista