perjantai 21. heinäkuuta 2017

Perjantaikuulumisia

Niinpä se viikko on taas kulkenut kohti viikonloppua. Näin lomalla viikonlopulla ei ole niin suurta merkitystä vapaineen, kuin työviikon jälkeen. Vielä  reilun viikon saan nauttia joutenolosta, sitten alkaakin työt. Täällä kesäkodilla ollaan otettu rennosti, leffojen ja lekottelun merkeissä. Viikolla saimme kestitä veljeni perhettä ja heidän karvakuonoja. Talon ullakolla majailee myös orava, joka meinaa ruveta liiankin tuttavalliseksi.








Kovasti täällä myös ollaan taas haaveiltu ja suunniteltu. Nythän talon kookas puutarha on suurelta osin ryteikköä ja sen muokkaamista täällä aina välillä suunnitellaan. Puutarhanhoidon ongelmana vaan on se, että täällä oleillaan vain kesälomalla. Haaveissa kuitenkin on rakentaa pihamaalle keittiöpuutarha, sitten kun täällä on mahdollisuus olla kerralla pitempiä aikoja.



Nyt tyydyttiin  putsaamaan ruusupensaat horsmista ja raivaamaan risukkoa marjapensaiden ympäriltä. Lähivuosinakin pyritään pitämään piha siistinä. Mitään suuritöistä puutarhaa tänne en halua, sillä en ole mikään viherpeukalo. Ajatus oman maan sadosta kuitenkin kovasti houkuttelee. Siksi haluaisin jonkinlaista hyötypuutarhaa. Onkohan järkevää haaveilla helppohoitoisesta ja samalla hyödyllisestä keittiöpuutarhasta? Onko tämä yhtälö edes mahdollinen, sen aika näyttää.



Talon edustalla olevat pionit onneksi kukoistavat vielä kauniisti ja kukkia tuli tänä vuonna niin paljon, että raaskin muutaman leikata myös maljakkoon.



 
 




Tänään risusavotta vielä jatkuu ja ajattelin leipoa myös sämpylöitä, ettei tarvitse lähteä parinkymmenen kilometrin päähän kauppaan. Leppoisaa perjantaita ja mukavaa viikonloppua kaikille!

24 kommenttia:

  1. Siis aivan ihanat karvakuonot, ja voih tuota oravaa, hän on todella rohkea!
    Voi noita pioneja kuinka komeat ne onkaan.
    Oikein kivaa loppuviikkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koirakaverukset olivat huvittava parivaljakko. Pioneiden jaksaa ihailla, ne ovat kyllä niin upeita. Hyvin ovatkin nyt kukkineen kun ei ole ollut paahdetta.

      Poista
  2. On söpöt koirat!Mun tyttärellä on myös nyt pieni Pomeranian pentu ja on se ihana.Olette uurastaneet siellä pihan kanssa.Idyllinen vanha pihapiiri!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Prntukoirat ovat hurmaavia. Harmi että se pentuaika menee niin nopeaan. Piha on iso ja idyllinen. Toivotaan että saadaan se vielä joskus uuteen loistoon.

      Poista
  3. Vaaleanpunaiset pionit ovat lemppareitani. Joku kesä tässäkin pihassa kukkii sellainen <3

    Siun pitää aloittaa hyötypuutarha parilla monivuotisella. Jos lipstikkaa tykkää käyttää, sillä voisi aloittaa. Meillä kasvaa oreganoa ja minttua kukkapenkissä, mutta en tiedä miten talvehtivat sillä vyöhykkeellä. Persilja on kaksivuotinen ja sitä voi myös esikasvattaa kotona ja istuttaa maahan, kun ensimmäisen reissun kesäkotiin teette. Kehäkukkia kylväisin kaveriksi ja katteeksi rikkaruohoja vastaan nurmikonleikkuusilppua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lipstikkaa minulla kasvaakin kodin pihalla. Pitääkin tuoda sitä myös tänne. Raparperia laitan kasvamaan myös ensi kesänä.

      Poista
  4. Asun 600km päässä kesäpaikaltani. Tiedän tuon tunteen, kun miettii hyötykasveja. Tänä kesänä laitoin lavakaulus-kasvilavaan mansikkaa. Jos pääsen heti alkukesästä, laitan toiseen lavaan sipulia ja porkkanaa ja muutaman perunan. Maata en ala kääntämään. Joka kesä jotain pientä. Hyvää ja aurinkoista loppulomaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lavakaulus laatikoita olen ajatellut tännekin. Ihanaa olisi kasvattaa vaikka mitä, mutta tuo matka!

      Poista
  5. Ihania kuvia♥ suloisia nuo karvakamut..ja voi miten oli upeita Pioneja!! Tuo piha on niin kaunis.. Leppoisaa alkavaa viikonloppua!!♥

    VastaaPoista
  6. Kivat karvakuonot!
    Voi noita ihania pioneja! En lakkaa ihastelemasta niitä!
    Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pioneita minäkin ihastelen pitkin päivää. Ovat kyllä kauniita.

      Poista
  7. Ihana pihapiiri ja niin suloiset karvakorvat..:)

    VastaaPoista
  8. Oravat on niin söpöjä mutta aikamoisia tuholaisia taitavat olla. Teidän pihapiiri näyttää aikas isolta, ei siinä ehdi lomalla tekemisen puutetta tulla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aluksi minäkin ihastuin noihin oraviin, mutta ovat kyllä aika riesa kun meinaavat tunkea myös taloon sisälle.

      Poista
  9. Suloiset karvakuonot. Onpa ihana myös tuo kesäpaikkanne. Tuolla voi viljellä vaikka sun mitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu tilaa olisi laajempiinkin viljelyksiin.

      Poista
  10. Kyllä pihahommissa on kova työ. pitää tehdä pikkuhiljaa.
    Pionit ovat nyt parhaillaan. Mä toin ekakertaa nuput sisälle ja ne aukenivat hienosti. Sainpa ihailla niitä kunnolla kun olivat melkein nenän edessä :)

    VastaaPoista
  11. Oi miten suloisia koiria, ovat kuin pehmoleluja♥♥♥

    VastaaPoista
  12. Oi, miten upeita pioneja kesäkodin pihalla kukkii ja vielä tuollainen määrä kukkia. Minulla ei ole joka vuosi pionit auenneet lainkaan, tänä kesänä näytti siltä että tulee useampikin kukka ja siellä ovat saaneet kukkia rauhassa kotona kenenkään näkemättä *pöh*

    Suloiset koirat!

    VastaaPoista
  13. Suloiset Karvakuonot!😍
    Ja upeat pionit. On ne vaan kauniita!

    VastaaPoista
  14. Nuo pionit riittäisi minun puutarhaksi ja upeat ruusut! Ihania nuo nappisilmäiset!

    VastaaPoista
  15. Teillä on käynyt ihania karvaisia vieraita! Kauniista kukista saatte nauttia kesäkodissanne. Minäkin aina haaveilen (hyöty)puutarhasta ja ekana vuonna istuttelinkin vaikka mitä. Joka vuosi on istutukset vähentyneet, mutta saadaan tänä kesänä nyt ainakin salaatista, kesäkurpitsoista sekä punajuurista nauttia. Lisäksi tietty marjoista ja ehkä omenoista ja kirsikoista saadaan pienet maistiaiset :).

    VastaaPoista