maanantai 10. heinäkuuta 2017

Kesäkodin eteisen uudistusta

Pienimuotoiset remppahommat täällä vain tuntuvat jatkuvan. Eilen tosin vietimme totaalista lomapäivää Kuopiossa. Päivävisiittiin kuuluivat niin Puijon tornissa käynti, kuin järviristeilykin. Sattuipa retkipäivällemme mahtava sää. Illalla vielä lämmitettiin rantasauna ja nautittiin hiljaisuudesta tyynellä järvellä. Mutta nyt niihin remppakuviin.Kesäkotimme eteinen oli ennen varsin synkkä. katto oli tummaa mäntypaneelia ja kalusteetkin pääosin tummia.  Viime kesänä jo maalattiin katto valkoiseksi ja heti loman alussa siirrettiin valkoinen puusohva eteiseen.

 
 


Viime päivinä olen maalannut eteisessä sijaitsevaa "romukaappia" vaaleammilla sävyillä. Kaapistahan tuli oikea kaunotar. "Romukaappi" nimitys tulee siitä, että kaapissa on aina säilytetty vaikka sun mitä. Tästä kaapista yleensä ensimmäiseksi etsitään jos jotain tarviketta uupuu. Nykyisin kaappi on sisältä kyllä varsin hyvässä järjestyksessä, kiitos mieheni! 
 

 
 

Vaalean sinisellä maalilla maalattiin myös pienen wc:n ovi. Näin tilassa on sopivasti valkoisen lisäksi myös sinisen sävyjä. Eteisen seinät saivat jäädä vielä ennalleen. Nekin olisivat kyllä remontin tarpeessa, mutta se onkin taas jo isompi homma, joten jää tuleville vuosille. Selailin tässä viime vuoden kuvia ja tasan vuosi sitten täällä leivottiin mustikkapiirasta juuri metsästä kerätyistä mustikoista. Eipä ole vielä mustikat kypsiä täällä ja saa nähdä ennättävätkö kypsyä ennen loman päättymistä. Se kyllä vähän harmittaa. Viime vuonna kun sain kerättyä sekä mustikat, että vadelmat kesäloman aikana. No, tänään iski into leipoa jotain ja aamukahvin kanssa nautittiinkin tuoreita sämpylöitä. Enpä ole leipää hetkeen leiponutkaan.


 
 
Leppoista viikonalkua kaikille!21 kommenttia:

 1. Kyllä siellä on ahkeroitu!
  Leppoisaa ja aurinkoista viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Kovasti olette taas puuhailleet ja nättiä tulee.

  VastaaPoista
 3. Hienoa remonttijälkeä...niin valoisaa ja kaunista! Aurinkoista alkanutta viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllä kovasti tila muutoksessa valostui.

   Poista
 4. Teillä remontti ja tuunaukset sujuvat rivakasti. Voisitko lähettää minuĺle tarmoa? Toinen lomapäivä menossa ja ohjelmana lienee samaa kuin eilen eli pelkkää istuskelua. Kaikenlaista pitäisi ja voisi tehdä, mutta laiskottaa 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä lomalla pitää saada hyvällä omallatunnolla myös olla jouten. Meilläkin näitä päiviä lomaan mahtuu, vaikka blogista saa sen kuvan, että heilutaan kaiken aikaa kuin heikkopäiset :)

   Poista
 5. Eteinen näyttää hienolta!
  Ja sämpylät näyttää niin hyville!
  Mustikan raakileita on näkynyt. Kyllä ne on tänä vuonna myöhässä.
  Samoin mansikoita olen kovin odottanut, että saisi pakastaa.
  Vielä on kovat hinnat isoissa laatikoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, taitaa parhain pakastusaika olla vasta elokuussa.

   Poista
 6. Olettepa saaneet paljon aikaiseksi! Tuo raastinrauta on ihastuttava yksityiskohta ja sämpylöitähän alkaa itsekin tehdä mieli leipoa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanha raastinrauta toimii eteisessä valaisimena! Se antaakin kauniin ja tunnelmallisen valon iltojen pimentyessä.

   Poista
 7. Tässähän iskee itsellekin ihan remonttikuumetta näitä kuvia ja juttuja katsellessa ☺. Tuo vaaleansininen tuo kivasti väriä vaaleaan yleisilmeeseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Remppaa on kiva tehdä kun lopputuloskin miellyttää silmää. Sininen väri tuo lisäpilkettä muuten niin vaaleisiin sävyihin.

   Poista
 8. Hei tulin vierailulle.Valtavan ihanan eteisen olette saaneet aikaan. Meillä on myös mökillä remontti ja samalla laajennuskin. Mies rakentaa ja minä hoidan pihaa ja puutarhaa. Ihanat leipomukset laita ohje mukaan, niin muutkin saavat nauttia kenties jotain uuttakin ohjetta. Minä olen kova leipomaan itsekin ja olen muutaman ohjeenkin plogiini tuonut. Hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun poikkesit! Sämpyläreseptiä en nyt tähän postaukseen liittänyt, se kun on aiemmin ollut jossain postauksessa. Tervetuloa toistekin vierailulle.

   Poista
 9. Kaunista ja valoisaa nyt eteisessä on :) Hyvältä siis näyttää :) kivaa keskiviikkoa <3

  VastaaPoista
 10. Kaapista tuli tosi kaunis värinsä puolesta ja muutenkin kivan mallinen.
  Kyllä valkoinen maali tekee kummasti valoisuutta ja avaruutta.
  Hieno eteinen.

  VastaaPoista
 11. Onko näin kauan mennyt viime blogien lukemisesta kun en tätäkään ole nähnyt...Ihana tuo sininen vessanovi. Silmiin pisti nuo isot avaimet, minulta löytyy myös sellaisia mökillä.

  VastaaPoista