lauantai 30. heinäkuuta 2016

Satoa omasta maasta ja lähimetsästä

Launataiheipat kaikille! Lomalta on kotiudutta ja kotikin saatu jo asuttavaan kuntoon. Pieni pihamme ei lomapoissaolostamme pitänyt ja muurahaiset olivatkin tehneet pesän terassille. No, vähän siinä piti purkaa laudoitusta ja suorittaa pesuja, että murkkupoppoo saatiin häädettyä. Kasvulaatikoissa kasvaa tänä kesänä yrttejä, joista oregano on venähtänyt pitkiksi kukkiviksi puskiksi. Niissä viihtyy onneksi perhoset.


 
 

Pihalla kasvaa myös perunaa ja tänään nostettiin ensimmäiset omat perunat maasta. Ai, miten maistuivatkin makoisilta nämä oman maan potut.Lähimetsässäkin poikettiin tänään ja mahtavat tuomiset sieltä saatiinkin. Mustikat ovat todella isoja ja maukkaita, niitä olisi aikomus kerätä huomenna lisää. Lisäksi kerättiin vadelmia ja kantarelleja.

Uusien perunoiden seuraksi tein sienisoosin. Tarkoitus oli syödä ulkona, mutta rankkasade yllätti ja kattaus piti tehdä sisälle.
Mitenkäs teillä muilla, tuottaako oma piha herkkuja ruokapöytään? Huomenna vielä vapaata, mutta sitten työt kutsuvat viiden viikon lomailun jälkeen :)

11 kommenttia:

 1. Oletpa saanutkin ihanaa saalista. Meilläkin kerättiin mustikoita tänään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkein oli vaikea valita kerääko mustikkaa, vadelmaa vai sitten noita sieniä :)

   Poista
 2. Aivan upea tuo perhoskuva! Wau!
  Ihanaa, kun saa omasta maasta perunaa. Varmasti parempaa kuin Kaupoissa.
  Ja kanttarellit!😋 Ne on minun herkkua! Olen torilta joskus ostanut kanttarelleja. Itse en ole kerännyt.
  Mustikoita on jonkun verran kerätty! Vielä täytyy lisää poimia.
  Mukavaa illan jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en niinkään muista sienistä välitä, kuin kantarelleista ja suppilovahveroista. Sienessä on mukava käydä, se on eräänlaista aarrejahtia. Meidän täksi päiväksi suunniteltu metsäreissu taitaa peruuntua, vettä tulee niin hirmuistesti.

   Poista
 3. Ihanaa lähiruokaa ja taatusti tuoretta. Toivottavasti ensi viikolla päästään sienimetsään.
  Tomaattimozarellasalaattiin basilika omalta ryytimaalta - tuoreen basilikan tuoksu <3 Tomtaton pieni tomaattisato lisääntyy edelleen Ü
  Ihanaa viimeistä vapaapäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne omasta maasta nostetut perunat olivatkin ihan ekstra hyviä! Minun Tomtaton ei tänä vuonna tuota ainakaan tomaatteja, muutenkin kasvi näyttää kovin kärsineeltä huonon hoidon seurauksena. Basilikaa en ole koskaan onnistunut ulkona kasvattamaan, vaikka se kuuluukin suosikkiyrtteihini.

   Poista
 4. Ihanat sadot olet saanut, omat perunat nam!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omat perunat ovat niitä parhaita ja juuri maasta nostettuina makoisimpia!

   Poista
 5. Voi mitä herkkuja! Meillä jäi kypsyvä marjasato sekä monta laatikollista perunoita talomme uuden omistajan nautittavaksi. Meidän täytyy siis suunnata metsään tai torille :)

  VastaaPoista
 6. Kyllä nyt kelpaa olla ja hakea pöytään oman maan antimia. Meilläkin porisee siiklit kattilassa ja kanttarellikastikettakin on tehty kerran :) Marjoista nyt puhumattakaan, vadelmaa, saskatoonia, mustaherukkaa...

  VastaaPoista
 7. Mitä lähiruokaherkkuja siellä onkaan!
  Kantarellit ovat lempiherkkuni, mutta vaikeita löytää täällä - onneksi kaupasta saa :)

  Hyvää elokuuta sinulle <3

  VastaaPoista