lauantai 9. heinäkuuta 2016

Lauantaina

Lauantaita on täällä maaseudulla vietetty hyvinkin epävakaisessa säässä. Aamu valkeni harmaana ja välillä on ripsauttanut kunnolla vettä. Sateelta kuitenkin vältyttiin kun käytiin mustikkametsässä. Metsässä on kiva kävellä ja kerätä marjoja, mutta millä kikalla välttyisi inisiöiden jatkuvilta hyökkäyksiltä? Jos tiedät jonkin hyvän konstin jaa se ihmeessä!


Tälle reissulle varustauduin tuulipuvulla, päähineellä ja jopa vinyylihansikkain. Silti hyttyset piinasivat, minkä kerkesivät ja tunkeutuivat nenään ja jopa suuhun. No saatiin kuitenkin marjoja ja niistä teinkin päiväkahville marjapiiraan.

 
Muuten päivä on kulunut sisätöissä. Kotoa tänne muuttanut sohva sai uusia tyynyjä. Unikkokankaat ovat kirpparilöytöjä tältä kesältä.Loppuun muutama kuva pihalta. Kukissa käy armoton surina kun kimalaiset tekevät ahkerana työtään. Pionin kukoistus on hiipumassa, silti näissä kuihtuvissa kukinnoissakin on jotain hurmaavaa. Leppoisaa lauantai-iltaa sinulle ystäväni!

8 kommenttia:

 1. Oih, mustikkaan pitäisi päästä! Reilu viikko vielä malttamatonta odotusta.
  Ihanaa, että noita pörriäisiä on noin paljon.
  Täällä oli tänään ihana aurinkoinen päivä. Huomiseksi sadetta ja se tietää korttiaskartelua Ü

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on kiva kun mustikkametsään pääsee kävellen kesäkodilta. Tänäänkin tein retken metsään ja sain taas litran kotiin viemisiä. Metsässä en kerralla pitkiä aikoja viitsi olla ja kerään mustikat ilman poimuria, joten aika hidasta hommaa.

   Poista
 2. Mies kävi keräämässä meille mustikoita. Laitoin jo pakkaseen.😀
  En tiedä mitä keinoja hyttysiä vastaan on. Itikka myrkkyä vaan käytetään ja silti ovat kimpussa koko ajan.

  Hyvältä näyttää mustikkapiirakka!

  Mukavaa illan jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrkkyjä on pakko käyttää, ei tuonne metsään muuten ole asiaa. Ihana mies sinulla kun noin ahkerasti kerää marjoja!

   Poista
 3. Mustikkametsässä on kyllä mukavaa, paitsi ne itikat. Me on käytetty joskus pieni lierisiä hattuja, jossa on verkko. Siinä saavat sitten inistä ihan rauhassa verkon ulkopuolella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Verkkohattu minullakin on kotona, en vain kovin siitä pidä kun estää näkyvyyttä jonkin verran. Käytänkin sitä lähinnä syksymmällä, kun on noita hirvikärpäsiä!

   Poista