torstai 23. huhtikuuta 2015

Simaa Vapuksi!

Eilen laitoin vappusimat alulle. Noudattelen fariinisokeripakkauksessa ollutta reseptiä muuten, mutta omaan simaani lisään reilusti sitruunaa. Osan sitruunoista puristan mehuksi ja osan lisään pestynä ja viipaloituna kattilaan.
Tähän 8 litran simasatsiin puristin viiden sitruunan mehun. Lisäksi pilkoin mukaan kaksi sitruunaa. Meillä sima maistuukin reilusti sitruunalle.Vuosien varrella olen kirppareilta ostellut näitä ruskeita patenttikorkkipulloja ja niissä simasta tuleekin sopivan hapokasta ja kuohuvaa.Sima olisi verraton kesäjuoma, mutta eipä sitä tule tehtyä kuin Vapuksi. Nyt vaan odotellaan vajaa viikko, että tämä herkkujuoma on valmista.

Loppuun oli pakko laittaa muutama kuva metsäretkellä kohdatusta kauneudesta. Mukavaa loppuviikkoa!

18 kommenttia:

 1. Voi kun olet löytänyt kivat simapullot! Mullakin on muutama patenttikorkkipullo, mutta korkit taitaa olla niin huonossa kunnossa, ettei niissä voi enää simaa pullottaa.
  Sinivuokot <3
  Kivaa loppuviikkoa sinne kans!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä pulloissa valmistuu ehdottomasti paras sima! Ovat kaiketi ulkomaalaisia olutpulloja. Sen verran hiilihappoa tulee näissä paksuissa pulloissa että varoen pitää pullo avata :)

   Poista
 2. Huokaus. Ei ole kotisiman voittanut. Vaan en ikinä ole tehnyt, kun ei sitä muut meillä juo. Äitinikään ei enää ole tehnyt ja kauppasimoista en ole mielestäni löytänyt. Ihanat ovat noi simapullosikin. Aivan huiput - ei mitään epämääräistä kokoelmaa viinipulloja tai mehukattikanistereita ;D Ja sinivuokot - sniif. Täällä niitä en ole koskaan nähnyt. Onneksi mökkireissuilla joskus. Mukavaa loppuviikkoa sinnekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin jo etten tee simaa ollenkaan, mutta jälkikasvu kyseli ; kai äiti teet simaa? Pakkohan sitä oli sitten tehdä. Kaupan simoista en pidä, kotisima on kyllä sitä parasta! Sinivuokkoja on täällä paljon ja valkovuokotkin alkavat olla täydessä kukassa.

   Poista
 3. Minulle tuli jo jano ja ihan siman tuoksukin nenään! Itselläni on yksi tuomminen pullo, mutta vihreä, enkä aio simää tehdä kun yksin joutuisin juomaan kaikki. Jos tekisin, niin samalla lailla sitruunaista siitä tulisi. Ihanat sinivuokot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitruunaista täytyy siman olla eikä mautonta sokerivettä :)

   Poista
 4. Minä päätin tänä vuonna jättää siman tekemättä, kun meillä muksut eivät sitä juo. Mutta nyt kyllä herahti vesi kielelle, että pitäiskähän sitä kuitenkin ;) Olet kyllä löytänyt upeat sima pullot. Wautsi :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on aina kaikille sima maistunut ja sitä tosiaan kysellään koska tehdään :) Olen aina tehnyt siman myös itse.

   Poista
 5. Kotisimaa ja vielä noin ihanista pulloista! En ole tehnyt simaa sitten poikani lapsuusajan. Pitäisiköhän tänä vuonna yllättää?

  VastaaPoista
 6. ♥nam. hyvää! Ihanat sinivuokot!

  VastaaPoista
 7. Nyt sait minunkin innostumaan. Olisinko pari vuotta sitten tehnyt simaa, silloinkin puolet fariinipussin ohjeesta ja puolet siitäkin vein tyttären perheelle (eivät silloin halunneet enempää, nyt lapset jo isompia) Nyt tuntuu, että voisin kokeilla ohjettasi viiden sitruunan simaa, alkoi kiinnostamaan.

  Voi että miten hienot pullot, mistä niitä nyt töhän hätään saisi. Olen nöhnyt noita ja läpinäkyviä vastaavia vesipulloja kirppiksillä ja olen ajatellut, että kuka nlitakin ostaa. Voi että, nyt ostaisin heti. Taidankin mennä kirpparille kauppamatkalla. Kiva idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko itsetehty sima katoa perinne? Siltä vähän tuntuu kun töissäkin asiasta puhuttiin. Meillä simaa juodaan vappuna ja muulloinkin jos vaan joku sitä jaksaa tehdä :)

   Poista
  2. Siis katoava perinne :)

   Poista
 8. Ihana simaprojekti kauniine pulloineen! Olen kuullut, että mustaherukanlehdistä tehdään myös simaa, kesäjuomaa, sitäkin voisi joskus kokeilla!

  VastaaPoista
 9. Mä kans ajattelin laittaa siman tulemaan viikonloppuna! Ja multa löytyneen kans samanlaisia pulloja kaks ja kans ostettu kirppikseltä! :)

  VastaaPoista
 10. Sima on kyllä ni herkullista ja sinulla on tuollaset ihanat pullotkin :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 11. Ihania pulloja :) Tykkään hirveästi sitruunasta, joten siun sima maistuu varmaan taivaalliselta Ü Itse tilasin työpaikalta yhden litran simaa, kahdelle ei viitsi tehdä litrakaupalla juotavaksi. Ja munkitkin otan samasta paikasta, niitäkin vain muutaman. Ne kun jotenkin kuuluu vappuun. Metro-lehdessä oli ohje inkiväärisimaan. Sitä voisi joskus kesällä kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääkin tutkailla tuota Metro-lehden ohjetta. Kiitos vinkistä!

   Poista