sunnuntai 31. maaliskuuta 2019

Pieni irtiotto arjesta

Mennyt työviikko oli melko kiireinen sekä minulla että miehelläni. Olikin ihana yllätys perjantaina, kun kotiin tultua sai istuutua valmiiseen pöytään. Luvassa oli jälkikasvun järjestämä yllätys vanhemmilleen!Poika on onneksi innostunut ruoanlaitosta ja nyt saimme nauttia "Venäläisen illan " makumaailmoista. Alkupaloina nautittiin suolakurkkuja :) Pääruokana pojan valmistamat blinit kera herkullisten lisukkeiden.Ateriakokonaisuuden kruunasi herkullinen pasha! Voisin kyllä helposti tottua tällaiseen hemmotteluun :)Lauantaille oltiin jo aiemmin viikolla sovittu miehen kanssa treffipäivä Helsinkiin. Kiireisen työviikon jälkeen tällainen irti arjesta päivä on mukava toteuttaa! Aloitimme päivän tutustumalla Kiasman näyttelyihin. Neljännessä kerroksessa oli Astu lavalle näyttely, jossa katsoja itse toimii taiteilijan tai esiintyjän roolissa. Näyttelytiloissa pääsi mm piirtämään alastonmallia, puhumaan hauskoihin purkkipuhelimiin ja esiintymään lavalle annettujen ohjeiden tullessa langattomista kuulokkeista.

Viidennessä kerroksessa oli sitten tarjolla todellinen värielämys! Shoplifterin Nervescape VIII- näyttely! Värikkäitä keinokarvoja roikkuu ristiin rastiin isoa ja ilmavaa näyttelytilaa.
Toinen museovierailumme suuntautui sitten HAM;iin Tennispalatsiin. Siellä Althamerin näyttely
I (AM) oli varsin vaikuttava.  Myös tässä näyttelyssä pääsi näyttelyvieras varsin konkreettisesti osallistumaan taiteen tekoon. Kun oltiin kierretty ensimäinen näyttelytila, pukeuduttiin valkoisiin suojahaalareihin, riisuttiin kengät ja jätettiin kännykät säilytykseen. Sitten astelimmekin lattiasta kattoon verhoiltuun valkoiseen tilaan makoilemaan pehmeille patjoille.Amos Rex jäi edelleen meiltä kokematta, koska en suostu jonottamaan ulkona pääsyä museoon.
Museokäyntien jälkeen nautittiin herkkuruokaa hieman pitemmän kaavan mukaan. Sitten olikin jo mieli suunnata kotiin, olipa mukava päivä.  Olisi hauska kuulla, miten sinä rentoudut parhaiten kiireisen työviikon päätteeksi?

Iltaa vietettiin kotisohvalla kynttilänvalossa! Ja ah, kuinka ihanaa oli aamulla herätä omasta sängystä.
Tänään ohjelmassa Sinivuokkojen bongailua luonnosta. Saa nähdä löydänkö jo näitä kevään eesnikukkijoita? Leppoisaa sunnuntaita kaikille.

11 kommenttia:

 1. Mahtava yllätys olikin... annokset näyttävät niin herkullisilta ja varmasti olivat makoisia.
  Teillä näyttää olleen mielenkiintoinen viikonloppu Helsingissä.
  Leppoisaa sunnuntaita myös sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa ruokaa kyllä oli ja kiva päivä!

   Poista
 2. Oi, mitä luksusta - ihan kaikki kokemasi :)

  VastaaPoista
 3. Olipa teillä ihanan virkistävä viikonloppu!
  Aurinkoista viikkoa!

  VastaaPoista
 4. Blinit ovat niin hyviä :) ja etenkin jos oma lapsi valmistaa ne.

  VastaaPoista
 5. Oi miten herkullisen näköisiä ruokia:P
  Ihana tuo pörröinen keinokarvahuone!Saiko niitä koskea?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä näkynyt kieltokylttejä, joten kyllä näihin kaiketi koskea saa!

   Poista
 6. Se on luksusta kun jälkikasvu tekee ruokaa. Sitä äitinä on niin tottunut väsäämään että valmis pöytä on ylellistä. Oli varmasti herkkua :) Amos rexin jonot alkaa olla jo paikallista hupia, meinaa tehdä mieli ohi mennessä kysyä että "ämpäreitäkö siellä"? ;)

  VastaaPoista
 7. Maailman paras yllätys!!!! Mars Kiasmaan, näyttää kiinnostavalta.

  VastaaPoista