sunnuntai 24. maaliskuuta 2019

Kevään ensimmäiset

Jo viikolla huomasin, että parsaniput ovat ilmestyneet kauppoihin! Viikonlopulle varasin ainekset tähän kevään suosikkiherkkuuni ja tänään lautasella maistui Kevät!

Moni grillaa tai pastaa parsatangot pannulla. Minä pidän ehdottomasti eniten parsoista, jotka on keitetty vain hetken suolalla maustetussa vedessä. Lisukkeeksi parsojen kanssa tarjoan ilmakuivattua kinkkua, hunajamelonia ja Hollandaise-kastiketta.
Tänä viikonloppuna kaivoin pitkän tauon jälkeen järjetelmäkamerani kaapista ja olen ajan kanssa perehtynyt kameran säätöihin. Onneksi opettaja kameran käyttöön löytyy omasta jälkikasvusta ja sinnikkäällä neuvomisella alan päästä jyvälle kameran säädön termistöstä. Olen myös vihdoin opetellut käyttämään kameran jalustaa. 
Nykyisin on niin helppo napsia kuvia kännykällä. Kuvaaminen järkkärillä on kuitenkin aina kiehtonut ja haave oppia kameran säädöt. Nyt ollaan edistytty ehkä hieman. Odotankin jo innolla, että pääsen luontoon kuvailemaan kevään edistymistä.
Ihana päivä ollut tänään, vaikkakin varsin tuulinen. Pesukone on pyörinyt meillä tänään ahkeraan ja paksuja toppavaatteita on kuivattu ulkona hyvällä menestyksellä.  Ihanaa viikonalkua kaikille!


13 kommenttia:

 1. Onpa herkullisen näköinen ruoka-annos ja parsa on niin hyvää, nam.
  Kaunis kimppu ja ihania kuvia.
  Kaunista sunnuntaita sinulle :)

  VastaaPoista
 2. En ole onnistunut parsojen kanssa koskaan. Pitänee harjoitella...
  Lempeää maaliskuun viimeistä viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parsan keittäminen on helppoa. Katkaise käsin puiseva tyvi pois, sen jälkeen kuorin kuorimaveitsellä kevyesti varret nupusta kiinni pitäen. Keitetään muutamia minuutteja suolalla maustetussa vedessä.

   Poista
 3. Niin kevään vihreä annos ja houkuttelevan kaunis muutoinkin.
  Mukavaa maaliskuun viimeistä viikkoa!

  VastaaPoista
 4. Se on totta: parsassa maistuu kevät. Minä vielä vähän odottelen ensimmäisten ostamista. Oma suosikkireseptini on loraus öljyvoisulaa ja ripaus parmesaania keitettyjen parsojen päälle.

  Järjestelmäkameralla kuvaaminen on hauskaa, ja kun on motivaatio opettella, eritoten alku on palkitsevaa, kun oppii huomaamaan, että osaa ottaa hienoja kuvia. Kivoja kuvaushetkiä!

  VastaaPoista
 5. Nami mitä herkkua. Mekin huomasimme parsat mutta jätimme ne nyt väliin koska parsakeitin oli mökillä. Tiedän kyllä niitä voi muutenkin keittää mutta mies on tarkka näiden keittämisen suhteen, katsoo oikein kellosta tarkkaan ajan. Hänen mielestään nuput pitää kypsyä vain höyryssä kuten keittimessä pystyy paremmin tekemään. Meillä on myös oma parsapenkki mökillä yli 8 m pitkä ja tuottaa satoa jo hyvin . Omista ei tarvitse leikkaa juuri mitään saatikka kuoria. Meillä on suosikkiresepti sellainen .Pannulle reilusti voita ja siihen kolme keitettyä kananmunaa pilkottuna ja nippu silputtua persiljaa. Kuumennetaan ja Aromat maustetta vähän. Siinä mausteessa on vähemmän suolaa ja enemmän mausteita kuin esim .aromisuolassa . Tämä kaikki sitten parsojen päälle. Suosittelen kokeilemaan . Mieheni motto on se että parsat eivät odota ihmisiä vaan ihmiset parsaa. Sentakia meillä koko perheellä on haarukat ja veitset kädessä edessä hyvää kuivaa valkoviiniä ja katseet parsakeittimessä minkä äärellä mies seisoo kello kädessä. ��.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hyvästä reseptistä. Oman maan parsat varmasti ovat ihan eri luokkaa kuin nämä ulkomaiset. Itse en omista parsakeitintä vaan upota koko parsan kiehuvaan veteen. Puhdistuu siinä samalla ulkomaiset pöpöt kiehuvassa vedessä. Myös meillä koko perhe rakastaa parsaa.

   Poista
 6. Vielä pitää hetki odotella parsakojujen avaamista, mutta pian niitäkin löytyy meidän kotikaupungissa vähän joka kulmalla. ;) Itse pidän enemmän juuri vihreästä tankoparsasta ja hollandaisekastikkeen kanssa on hyvää herkkua. :)

  VastaaPoista
 7. Juuri tänään söin parsoja, tosin ilman Hollandaisea, nam, kevätruokaa.

  VastaaPoista