lauantai 17. syyskuuta 2016

Piha syyskuntoon

Tänään oli oiva päivä pikkupihamme syyskunnostukseen. Orapihlaja-aita siistitään aina näin syksyllä, lisäksi siivosin kasvatuslaatikot ja istuttelin syysasetelman.
Työn lomassa herkuteltiin pihalla lähileipomon tuotteilla. Kylläpä kahvi maistuikin ulkona hyvälle!
Viikontakaiselta reissulta maalle, toin mukanani muovipussillisen sammalta ja siitä väsäsin piharuukkuun sammalpuun. Sammaleen kerääminen metsästä ei kuulu jokamiehenoikeuksiin, niinpä sitä ei voi mistä hyvänsä ottaa.Puun seuraksi pääsi kesäasetelmista hengissä säilynyt muratti sekä kukkakaupasta haettu calluna sekä kasvi jonka nimi on jo unohtunut.Muutama koristekurpitsa tuo sopivasti pirteyttä asetelmaan.
Viime talveksi piti ostaa jo paristoilla toimivia kynttilöitä ulkolyhtyihin, mutta jäivät ostamatta. Tänään Claes Ohlsonilta näitä sitten hain ja nyt ei tarvitse vahtia kynttilöitä kun toimivat pattereilla ja ajastuksella. Valokuvassa nyt valoisan aikaan eivät näytä oikein miltään, mutta kyllä nuo kynttilän virkaa hyvin toimittavat pimeässä.
Näin täällä on lauantai vierähtänyt jo iltapuolelle ja kohta lämpiää sauna. Mukavaa iltaa myös sinne ruudun toiselle puolelle!

16 kommenttia:

 1. Kaunista, ihana lyhty! Mukavaa lauantai-iltaa :)

  VastaaPoista
 2. Kaunis toi asetelma. Kynttilä on niin oikean näköinen. Meidän yhden pojan perheellä oli viime jouluna sisällä, oli tosi nättejä, eikä tartte varjella muksujen hiuksia tai sormia.
  Kiva kun joku muukin unohtaa kukkien nimet, etten minä vain :) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aika herkkis elävän tulen kanssa ja kiva kun näitä ei tarvitse niin valvoa. Joo, ja kukannimet unohtuu todella helposti :)

   Poista
 3. Kauniit asetelmat, kahvit maistuu aina ulkosalla. Mukavaa viikonloppua

  VastaaPoista
 4. Kaunis asetelma ja lyhty. Aurinkoista sunnuntaita!

  VastaaPoista
 5. Kaunista. Minullakin oli kanervien istuttamispäivä eilen.
  Mukavaa sunnuntaita sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt onkin kivat ilmat tehdä istutushommia.

   Poista
 6. Koristekurpitsat ovat kauniita!
  Voisiko tuo olla jokin keijunkukka? Kukan lehdet ovat kauniit ja väritys passaa hyvin callunan pariksi.
  Ihanaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin nuo pienet värikkäät koristekurpitsat ovat ihania! Pitää kyllä selvittää tuo kasvin nimi, sen verran kaihertaa nyt mieltä.

   Poista