lauantai 10. syyskuuta 2016

Hetki maaseudun rauhassa

Teimme  viikolla pikapäätöksen lähteä viikonloppureissulle kesäkotiin maalle. Kumpaisellakin on takana hektinen työviikko ja piipahdus maaseudun rauhaan tuntui  erittäin hyvälle. Vaikka matka on tänne kotoa pitkänlainen oli ihana tulla illan hämyssä perille.Aamulla päivän kirkastuttua yllätyin positiivisesti ovenpielessä kukkivista kesäkukistani. Hyvin ovat kukat pärjänneet kuukaudenpäivät ilman hoitoa. Lankaköynnös tuntuu ihan villiintyneen.Tänään ollaan ulkoiltu urakalla, vaikka taivas onkin ollut harmaiden pilvien peitossa. Aamulenkillä löydettiin vielä hiukan Kantarelleja. Keräsin myös mustikanvarpuja ruokapöytää koristamaan.

Lounaan jälkeen lähdimme kohti puolukkametsää. Voi valtava, kuinka paljon puolukoita metsässä onkaan. Minut valtasi varsinainen puolukkamania ja metsästä ei olisi hennonut lähteä pois. Tuli ehkä kerättyä vähän liikaakin näitä punaisia palleroita omiin tarpeisiin. No, pitää juoda ahkerasti puolukkasmoothieta jatkossa :)

Nyt ilta alkaa jo hämärtymään ja kesäkodilla sytytetään kynttilät ja tunnelmavalot palamaan ja nautitaan hiljaisesta hetkestä. Huomenna aamupäivällä lähdetäänkin taas kohti kotia.Mukavaa lauantai-iltaa kaikille teille sinne ruudun toiselle puolelle!

12 kommenttia:

 1. Ihanaa, kun pääsee maaseudun rauhaan, pois arjen keskeltä!😊
  Ja miten paljon kanttarelleja ja puolukoita olette saanut!😍😀
  Hyvää ja rauhallista iltaa sinne!❤️😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari! Vaikka ajallisesti ollaan täällä vain hetki on se hetki varsin piristävä miniloma.

   Poista
 2. Ompas paljon kanttarelleja. Luulin, ettei niitä enää olisi. Itsellekin tuli tunne, että pakko lähteä puolukoita keräämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kantarelleja vielä löytyy ja puolukoita niitä vasta löytyykin :)

   Poista
 3. Ihana päätös kiireiselle viikolle! Kaunis ja hämyinen tunnelma tuli tänne asti... tuolla kyllä takuulla akut latautuu ja jaksaa taas uuteen viikkoon. Puolukkasmoothie on kyllä hyvää ja raikasta, mä taidan huomenna ottaa vähän pienemmän astian mukaan metsään - niin paljon olen kasannut hommia huomiselle, etten taida kovin kauaa metsässä ehtiä tallustaa. Kivaa sunnuntaita sinne maaseudun rauhaan! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talo otti meidät hellään huomaan viikonlopuksi ja kyllä kannatti lähteä, vaikka perillä ehdittiinkin olla vain tovi. Nyt jo kotosalla taas ja suunnitelmat virkeänä kohti uutta työviikkoa. Tuo onkin hyvä idea ottaa pieni astia mukaan puolukkametsään, hillitsee kummasti keräilyvimmaa. Kerran olen kylläkin tullut puolukkametsästä myös takin huppu täynnä puolukoita.

   Poista
 4. Kylläpä teillä on ollut ihanaa, kauniita kuvia. Kummasti tuollainen maisemanvaihdos rauhoittaa ja saa muuta ajateltavaa.Näistä päivistä ammentaa taas puhtia tulevaan viikkoon

  VastaaPoista
 5. Kiva päästä rauhoittumaan metsän ja luonnon keskelle! Ihanat tuliaiset tuomisina vielä kruunaa viikonloppureissun:)
  Mukavaa alkavaa viikkoa sinnekin!

  VastaaPoista
 6. Näistä kuvista kyllä oikein huokuu rauha ja ihana vapaa-aika luonnon rauhassa. Siellä varmasti työkiireet unohtuu! Puolukat on minunkin herkkuani, mutta mitkäpä marjat ei ;)

  VastaaPoista