sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Puutarhahommissa

Lapsi on lähetetty maailmalle ja jotain mukavaa tekemistä piti keksiä tälle päivälle. Päätin hurauttaa puutarhaliikkeeseen ja siellä mopo karkasi totaalisesti käsistä :) Aikomus oli ostaa vain muutamia kasveja, no loppujen lopuksi kotiin tuli paljon enemmän.Olen huono esikasvattamaan mitään ja jo viime vuonna ostin valmiita taimia kasvimaalle.  Yhdessä kasvulavassa kasvaa kuitenkin vanhat ruohosipulit, oreganot ja viime syksynä maahan pistetyt valkosipulit. Tähän lavaa olisi vielä aikomus laittaa hiukan perunaa.Kaupasta kotiutui terttutomaatti ja tompotato, jotka pääsevät vielä toistaiseksi lasitetun parvekkeen suojiin.
Lasitetulle parvekkeelle tein myös asetelman heinästä, harjaneilikoista ja lankaköynnöksestä. Näille ehkä pitää myöhemmin keksiä isompi sinkkiastia.Ihana kun saa alkaa sisustamaan pihaa viherkasveilla. Vielä kannattaa kuitenkin olla varovainen ulkokasvien istutuksen suhteen. Eräänä vuonna palellutin kaikki istutukseni yöpakkasilla, voi sitä harmituksen määrää!
Iloista viikonalkua kaikille!

16 kommenttia:

 1. Meikäläisellä on vähän samaa vikaa että mopo karkaa kukkakaupassa...
  Tänä vuonna otin uuden taktiikan. Kiertelen kukkakaupat läpi, en osta mitään, vaan teen ensin hintavertailun ja miettimis myssy päähän minkälaisia kukkia mihinkin paikkaan osta. Nähtäväksi jää kuinka hyvin tämä taktiikka puree, mikä on lopputulos! Mukavaa viikonalkua sinne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hyvä taktiikka. Meillä kuitenkin melkoinen matka tuonne kauppaan, pitää ostaa silloin kun siellä käy.

   Poista
 2. Ihania juttuja oot ostanut!
  Ihana asetelma!
  Kukkakaupassa mopo karkaa aina.😄
  Käytiin myös tänään kukkatalossa hakemassa muutama kesäkukka.
  On kyllä ihanaa, kun saa alkaa laittamaan pihaa kesäkuntoon kukilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkiin saa kesän aikana uppoamaan pienen omaisuuden :)

   Poista
 3. Ihanuuksia olet hankkinut. Minä en ole vielä uskaltautunut puutarhaliikkeeseen edes mennä. Meillä on hallaa vielä ja tiedän, että minullakin mopo karkaa käsistä kun sinne menen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joka vuosi päätän, etten hanki niin paljon kasveja kesäksi. Miten sitä aina kuitenkin lankeaa ihanuuksien edessä?

   Poista
 4. Kukkakaupat ovat vähän hankalia paikkoja minullekin... siksi en ole kuin kerran nopeasti sellaisessa tänä vuonna pyörähtänyt. Tosin nettikukkakaupassa mopo vähän karkasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nettikauppoihin en uskalla edes kurkistaa :)

   Poista
 5. Kesäkuun kymmenenteenhän sitä pitäisi malttaa odottaa, ennen kuin kesäkukkia alkaa laittelemaan. Mutta sitten tahtoo kyllä jäädä ilman, varsinkin jos on hyvät ilmat kuten nyt toukokuun alku oli. Orvokkeja ostan aina vapuksi, muut kukat saa jäädä kesäkuulle. Olen kuitenkin ostanut jo yrttejä, joita täytyy kasvatella vielä sisällä (löysin ihanantuokuisen mansikkamintun). Perjantaina innostuin tilaamaan kahvitauolla nettikaupasta kukkia miehelle ja itselleni ja tadaa - tomtatoja! Nyt jännitän minkä kokoisia taimia postitse saapuu Ü

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitä malta sinne kesäkuun puolelle odotella, kun on niin lämmintä. Mahdotonta varuillaan oloa kylläkin kun pitää kasveja kiikutella sisälle kylminä öinä. Toivotaan, ettei halla vie istutuksiani ;)

   Poista
 6. Eiskasvatus olisi kivaa puuhaa, mutta meillä ei ole tilaa sille. Onneksi kaupasta saa valmiita taimia. Tänä vuonna olen kylläkin päättänyt, että muuta en tuohon pieneen pihaan laita, kuin tomatin...ainaskin luulen niin...:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilanpuute meilläkin tuon esikasvatuksen kanssa. Olisihan se kiva kasvattaa kaikki alusta alkaen itse.

   Poista
 7. Helposti sitä tarttuu kaikkea ihanaa noista puutarhamyymälöistä mukaan. Hämmästyin, kun mökillä oli jo persiljat, kehäkukat ja retiisit tuoneet pienet vihreät lehdet esiin! Laitoin harsoa päälle, tosin fiksut sanoo, että ei se halla meren yli tule. Kaunis asetelma tuossa sinkkiastiassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, niin paljon on kaupoissa tarjontaa. Kummasti sitä huomaa tarvitsevansa sellaisiakin kasveja mitä ei ollut suunnitellut ostavansa :)

   Poista
 8. Ootpa löytänyt paljon kaikkea kaunista.Täällä puutarhahommat kesken ja kesäjutut vielä kaupassa :)

  VastaaPoista
 9. Tomaattisadosta näyttää tulevan runsas. Kivoja ostoksia.

  VastaaPoista