sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Kasvisruokaa

Viikonloppuisin on mukava kokeilla uusia reseptejä. Eilen ehdotin miehelle, että syötäisiin jotain kasvisruokaa. Mitään sen suurempia riemunkiljahduksia ei siipalta tullut, mutta ei vastustustakaan ehdotukselleni. Netistä löytyy onneksi paljon erilaisia reseptejä ja nyt kokeiluun pääsi Hellapoliisin Nasi goreng Jalotofuresepti.


Ohjeessa olisi varmaankin kuulunut käyttää toisenlaista jalotofua. Meidän lähikaupassa oli vain tätä pehmeää, joten sai kelvata. Lisäksi lisäsin mukaan yhden ison keltasipulin makua antamaan.Ruoka oli ihan hyvää ja kyllä sillä nälkäkin lähti. Kasvisruokaa syödessä vatsaan ei tule sellaista raskasta oloa, kuin liharuoista. Pyrkimys olisikin kääntää ruokatottumuksia ehkä hiukan enemmän tuonne kasvisruokien suuntaan. Jälkiruokana nautittiin sitten marjapiirakkaa. Pakkasessa on vielä reilusti mustikoita. Nythän niitä pitää syödä pois. Viikolla mustikat päätyvät usein smoothien joukkoon ja näin viikonloppuna kahviherkuksi :) Piiraspohjana tuttu mamman marjapiirakan ohje!Keskiviikkoiltana meillä täällä etelässä oli vallan mahtava auringonlasku. Muutaman kuvan ennätin tuosta väriloistosta tallentaa. 
 Nyt täällä on satanut jo toista päivää lunta. Leppoisaa sunnuntaita!

16 kommenttia:

 1. Eikös vain ollutkin maukas ohje? Lisää vain tällaisia elämyksiä ja kelkka on käännetty kasvisruan puoleen.
  Lumisateista sunnuntai aamua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylöä välillä on pakoo saada myös pihviä, mutta kivaa vaihtelua kasviruoka on!

   Poista
 2. Ihanan värikäs ruoka, tuota pitäisi kyllä kokeilla :)
  Mukavaa lumista sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta, että kasvisruoka on myös kauniin näköistä!

   Poista
 3. Meilläkin on mies taipunut välillä syömään kasvisruokaa...siis aina välillä...:) Itse voisin hyvin jättää lihan pois.

  VastaaPoista
 4. Näyttäpä herkulliselta, tuo varmaan uppoaisi meidänkin miesväkeen!

  VastaaPoista
 5. Arvaa vaan maistuisko? Kyllä! Kauhea nälkä ja vasta sain lohen uuniin.
  Kyllä luonnossa on kaunista väriloistoa:) Nyt sataa kuitenkin räntää eikä paljon huvittaisi naamaansa ulkona näyttää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumentulo saisi nyt kyllä riittää. Toisaalta onhan tuo kiva että hiihtolomalaisilla riittää lumisia mäkiä hiihdellä :)

   Poista
 6. Tuota pitää kokeilla. Meillä ei mies myöskään innostu kasvisruokakokeiluilleni. Mutta välillä syö niitäkin hyvällä ruokahalulla.
  Ja hienon auringonlaskun olet saanut ikuistettua. Luonto osaa nuo värit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auringonlasku oli kyllä niin upea! Kiva kun liityit lukijakaartiin, tervetuloa!

   Poista
 7. Kasvisruoka on hyvää ja juuri tuo keveys houkuttaa. Ja miten värikästä tuo sinun kokkaus onkaan! Uuni on täällä kuumenemassa ja mustikkapiirakka pääsee sinne ihan just. Mukavaa sunnuntain jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä mustkkapiirasta on jäljellä enää yhdet palat nyt päiväkahville :)

   Poista
 8. Ihanan näköistä! Kasvisruokapäivä täälläkin. Taktiikkani on tarjota perheelle kasvisruokaa silloin kun tiedän heidän olevan nälkäisimmillään, esim harjoitusten jälkeen. Silloin menee mukisematta kasvisruokakin. Ja yleensä kuitenkin se todetaan hyvän makuiseksi. Mutta ne ennakkoluulot :)

  VastaaPoista
 9. Tofua pitäisi itsekin joskus kokeilla ja laajentaa kasvisruokavalikoimaamme. Kasvisruoka meillä kun on yleensä salaattia ja pinaatti- tai kasvissosekeittoa. Meillä punaisen lihan käyttö on aika vähäistä, mutta kana ja kalaa syödään usein.
  Ihanat auringonlaskut<3

  VastaaPoista