torstai 3. syyskuuta 2015

Sateisen päivän lohturuokaa

Syksy pamahti päälle syyskuun myötä ihan totaalisesti. Pitkin viikkoa onkin riittänyt harmautta ja tihkusadetta. Töistä tultuani ei  pitkä kävelylenkki houkuttanut minun lisäkseni koiraakaan, niinpä päätin siirtyä keittiön puolelle kokkaamaan jotain lohduketta ankeaa harmautta vastaan.



Jääkaapista yleensä löytyy tarpeet sosekeittoon , sitä siis tekemään. Tähän keittoon tuli porkkanaa, perunaa, kesäkurpitsaa, sipulia ja lanttua. Valmiiseen keittoon lorautin myös ruokakermaa ja kasvimaalta napsittu persilja kruunaa annoksen.


Keiton seurana maistuu kotitekoiset tuoreet sämpylät. Keittoa tulikin tehtyä sen verran reilusti, että sitä jää myös huomiselle. Perjantaina voikin sitten keskittyä ruokaostoksien tekoon ja kodin siivoukseen. Fiksu siivoaisi jo tänään, mutta enpä taida viitsiä.

                                                     Leppoista torstaita kaikille!

9 kommenttia:

  1. ♥arvaappa Anni, mitä keitin tänään ison kattilallisen :) :) vihreää sosekeittoa, olet niin oikeassa, suloinen sosekeitto on lohtua parhaimmasta päästä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vihreä sosekeitto kuulostaa herkulliselta! Lämmin keitto hellii näin sateisena päivänä :)

      Poista
  2. Aurinkoinen keitto, sitä minäkin tarvitsisin :) Täälläkin melkoinen siivouspäivä huomenna tiedossa, tänään ei vain huvittanut :). Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä keitto on niin helppo ja nopea tehdä. Meillä aina ollut koko perheen suosikkisoppa. Arjen pelastaja kun tekee oikein ison kattilallisen. Tsemppiä huomiseen siivouspäivään!

      Poista
  3. Keitto on oiva ruoka kun sade vihmoo ikkunoissa. Lämmittää mukavasti, ja tietenkin sämpylät lisukkeena. Mukavaa viikonlopun alkua, toivottavasti ei vietetä sitä sateessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on! Kyllä melko sateista luvattiin ainakin tänne etelään. No, ei voi mitään!

      Poista
  4. Harmaisiin päiviin sopii keltainen keitto!

    VastaaPoista
  5. Meillä on ollut tuota usein, kun siinä on mennyt vihannekset nuorisolle ihan huomaamatta. Näyttää hyvältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näinhän se on meilläkin mennyt!

      Poista