lauantai 5. syyskuuta 2015

Keitoilla jatketaan

Syksyn tullen mausteisilla keitoilla herkuttelu meillä on lisääntynyt kummasti. Tänään tehtiin miehen toivomuksesta mausteista kanakeittoa itämaiseen tapaan.



Keitto on varsin helppotekoinen ja voi olla, että olen siitä aiemminkin postannut. Kertaus ei kuitenkaan ole niin vaarallista. Keittoon tarvitset muutaman perunan, sipulia ja valkosipulia, vokkivihanneksia oman maun mukaan, kookosmaitoa, kanalientä, chiliä ja tuoretta korianteria. (tämän kertaiseen keittoon lisäsin myös tuoreita sokeriherneitä, joita kaupan vihannestiskiltä löysin)

 
 
Vihannekset keitetään kanaliemessä ja sillä välin kanasuikaleet ruskistetaan ja maustetaan kurkumalla, suolalla ja paprikajauheella. Kun keitto on hetken kiehunut lisätään kanat ja kuullotetut sipulit sekä kookosmaito. Keiton pinnalle silputaan reilusti tuoretta korianteria ja annetaan keiton vielä kiehahtaa.




Keiton kanssa maistuu tuore patonki ja mikä parempaa kuin nauttia herkkukeittoa kynttilän valossa. Mukavaa viikonlopun jatkoa kaikille täällä piipahtaville!

11 kommenttia:

  1. Kylläpä näyttää herkulliselta, tätä pitää ehdottomasti kokeilla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. chili ja tuore korianteri antavat keittoon ihanasti potkua!

      Poista
  2. ♥sinä katatkin niin kauniisti, ihanaa jo näin silmänruokanakin nautiskella!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kattaus on osa ruokaa. Rakastan akuniita astioita ja katan mielellään kauniisti vaikka söisin yksinkin. En siis tee sitä vain kuvausta varten :)

      Poista
  3. OOOh! Mums ja nams! Kyllä, syksy on keittojen ja pataruokien aikaa. Tuo keitto näyttää herkulliselta! Täällä Jovelassa herätellään taas kesätauon jälkeen paistisunnuntaiperinnettä. Tuolla köökissä odottaa murea possunala ja kun saa blogikierroksen päätökseen, lähden nostamaan hieman erilaisia porkkanoita ja sipuleita possun kaveriksi pataan.

    Höyryävän lämmin keitto tai pata lämmittää ajatuksenakin. Ainakin täällä oli tosi kylmä yö jo, vain +3. Hrrr!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keitot ovat kyllä niin syysruokaa samoin kuin kauan uunissa paistuneet padat. Pataruokia en olekaan pitkään aikaan tehnyt. Mukavaa sunnuntaita!

      Poista
  4. Hyvältä näyttää. Keitto lämmittää mukavasti näin syksyllä :)

    VastaaPoista
  5. Tuota pitää joskus kokeilla...

    VastaaPoista