torstai 29. lokakuuta 2015

Mitä syntyy lähes tyhjän jääkaapin antimista?

Tänään päätin valmistaa ruokaa niistä rippeistä mitä jääkaapista näin loppuviikosta löytyy. Yleensä käyn ruokakaupassa maanantaina ja sitten viikonloppuna, joten torstaina jääkaapin sisältö on jo melko tarkasti kulutettu. Tämä herkullinen lounasruoka syntyikin melko vähistä tarpeista ja hyvin maistui myös tyttärelle, joka pistäytyi työpäivän jälkeen kotosalla.Harvemmin tulee viikolla lämpimiä aterioita tehtyä. Poikkeuksena ne päivät kun saan ruokaseuraksi lapseni tai mieheni. Keittoon tarvitset 4 porkkanaa ,  2 perunaa kasvisliemikuution, muutaman sipulin sekä mausteita maun mukaan. Valmis keitto soseutetaan ja sekaan kaadetaan 2 dl ruokakermaa. Keiton pinnalle pakkasesta persiljasilppua.
                            Huomenna ollaankin taas jo perjantaissa ja minulla alkaa viikon loma!

6 kommenttia:

 1. Keitot ovat niin syys- ja talvikauden ruokaa :-)

  VastaaPoista
 2. Nyt kun taas viileni, on lounaalla maistunut lämmin keitto erittäin hyvältä. Lämpimällä lautasella saa lämmitettyä jääkalikkasormetkin :)
  Oletko tehnyt sosekeittoa uunissa paahdetuista kasviksista (vrt. tekemäsi tomaattikeitto)? On hyvää!

  VastaaPoista
 3. Herkullisen näköistä :) Hyvää lomaa!

  VastaaPoista
 4. Hyvältä näyttää! Mukavaa lomaa :)

  VastaaPoista
 5. Tuo on hyvä keitto. Samalla reseptillä teen itsekin. Peruna tekee siitä vähän paksumman ja ruokaisamman... Kukkakaalia ja tomaatin lisään monesti makua antamaan, toki sen mukaan mitä jääkaapista löytyy;) Kermaa en ole käyttänyt:)
  Mukavia lomapäiviä!!!

  VastaaPoista