sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Piirakkakokeilu

Olen nyt Tammikuussa vähentänyt tietoisesti vaaleiden jauhojen käyttöä. Kaikki  leipä on vaihtunut rukiiseen, sillä kokonaan ilman leipää en pystyisi olemaan. Tänään leivoin päiväkahville mustikkapiiraan, johon pohjaksi käytin Myllyn Paras Ruis-Kaura piirakkataikinaa.Kaulin valmiin piiraspohjan aika ohueksi. Päälle reilusti pakastemustikoita, joita makeutin hieman Stevialla.Hyvää tuli, eikä liian makeaa ja maistui varsinkin vaniljakastikkeen kanssa. Ehkä mehevämmän piiraasta saisi, jos marjojen lisäksi pohjalle levitettäisiin purkillinen kermaviiliä. Ruis-Kaura pohja sopii mainiosti mustikoiden kanssa ja herkullisen puolukkapiiraankin tällä pohjalla saa taiottua.Helppohan pohja olisi myös tehdä alusta asti itse, mutta nämä valmiit pakastepohjat ovat niin vaivattomia! Oikein laiskan leipurin unelma :)                                           Leppoista illanjatkoa kaikille teille!

9 kommenttia:

 1. Nam :) Täälläkin yritetty edes vähän keventää ruokavaliota. Valmiit piirakkapohjat on kyllä helppoja ja mielestäni ei kyllä edes poikkea itsetehdyistä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhtä hyviä ovat. Mulla on aina pakkasessa piiraspohja, jos tulee yllätysvieraita siitä tekaisee tarjottavaa nopeasti.

   Poista
 2. ♥oi,oi,miten näyttää hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piiras oli hyvää ja katosi nopeasti masuihin :)

   Poista
 3. Hyvä vinkki, kiitos! Pitääpäs kokeilla. Niin ihanat nuo pikkukukkarot tuolla aiempana <3
  Kivaa alkavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
 4. Ruis,mustikka ja vaniljakastuke-nam mikä yhdistelmä!

  VastaaPoista
 5. Varsinkin mustikan kanssa varmasti aika täydellistä :-)

  VastaaPoista