lauantai 17. tammikuuta 2015

Valkosipulinen juttu

Meillä syödään paljon valkosipulia. Melkeinpä lisään sitä nykyisin ruokaan, kuin ruokaan makua antamaan. Monet välttelevät valkosipulin käyttöä sen tuoman hajuhaitan vuoksi.Aiemmin puristelin valkosipulit ruokiin puristimen avulla. Valkosipulipuristin on kuitenkin työläs puhdistaa ja sinne tuntui jäävän sitä valkosipuliakin aina hukkaan. Muutama viikko sitten ostin pienen raastimen ja nyt olenkin käyttänyt pelkästään tätä, on todella kätevä!

 
 
Miten teillä muilla, kuuluuko valkosipuli inhokkeihin vai suosikkeihin?

 Löysin eilen kirpparilta 0,50 eurolla vanhan alumiinivuoan. Siihen laitoin keittiön pöydällä seilaavat mauste- ja öljypullot. Tasot pysyvät puhtaampina kun pullot ovat vuoassa.                                                                 Mukavaa lauantaita!

16 kommenttia:

 1. Pidän valkosipulista ja sitä pitäisi kyllä käyttää useammin. Raastimen käyttö on hyvä idea :)
  Mukavaa lauantaita!

  VastaaPoista
 2. Meillä tykätään valkosipulista!

  VastaaPoista
 3. Pidetään valkosipulista :-) Usein paistan kevyesti valmiiksi marinoituja kynsiä kokonaisina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuotahan pitää kokeilla. Kiitos ideasta!

   Poista
 4. Onpa hauska tuo miniraastin! En ole tiennyt tuollaisia olevankaan. Meilläkin tykätään valkosipulista ja sitä kuluu paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eräällä kauppareissulla osui silmiini ja onneksi ostin!

   Poista
 5. Tykkään ihan tosi kovin valkosipulista ja tuoreena tuoksusta. Herkkuahan se ei oikein hengityksessä ole, mutta ei kai tuo oo niin justiinsa :) Symppis raastin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuoreen valkosipulin tuoksu on kyllä huumaava!

   Poista
 6. Kiva uusiokäyttö alumiinivuoalle. Tuollaisella mie leivoin aikoinaan hiivaleivän voileipäkakkuihin Ü Söpö raastin :) Ah, valkosipuli on ihanaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö! Öljypullosta jää usein rinkula pöytään, vaan ei enää :)

   Poista
 7. Miniraastin on söpö :-)
  Valkosipulia käytetään meillä harkiten, pusertimella!

  VastaaPoista
 8. Täytyypä kytätä jos sattuisin minäkin löytämään tuommoisen söpön miniraastimen. Meilläkin käytetään valkosipulia ja poikani osaa valmistaa todella herkullisia marinoituja valkosipulinkynsiä.

  VastaaPoista
 9. ♥niin söpö raastin, ja kiva vuokaidea!

  VastaaPoista
 10. täällä kans tykätään valkosipulista! Vaan onhan söpön pieni raastin. Itse aina veitsen kanssa pilkon valkosipulin, kun olen puristimeen jo aika päivää sitten tympääntynyt tai lähinnä sen pesemiseen....

  VastaaPoista