torstai 5. heinäkuuta 2018

Remonttikuulumisia

Saatiin eilen kesäkodin eteisremontti päätökseen. Tämä kesäkotimmehan on mieheni lapsuudenkoti, vanha maalaistalo. Tässä talossa on ollut kaksi sisäänkäyntiä ja myös kaksi eteistä. Nyt remontoimme ns. vieraseteisen. Tästä eteisestä ei nykyisin enää kuljeta ulos, vaan tästä on käynti talon kolmeen makuukammariin. Alkuperäisessä kunnossa en ole hoksannut eteistä kuvata, mutta yhden ennen kuvan silti koneelta löysin. Tässä kuvassa on lattiat jo maalattu harmaiksi.

Tapetointityöt tehtiin jo juhannusviikolla. Nyt heinäkuun alussa keskeneräinen huone listoitettiin ja samalla maalattiin ystävältä saatu emännänkaappi huoneen koristukseksi. Olin ostanut vetonuppeja muutaman liian vähän, joten muutama laatikko vielä tässä ilman vetimiä.Vanhasta lakanasta tehdyn verhon takana on piilossa mankeli. Sen saa sieltä kätevästi käyttöön tarpeen mukaan.


Vielä jotain pientä varmasti huoneen seinille tuon koristeeksi. lopputulokseen olen kyllä todella tyytyväinen. Värimaailma on vanhaan taloon juuri sopiva. Olohuoneen lattiat ovat vielä puunväriset. Ne on tarkoitus maalata tulevina vuosina samalla sävyllä jo remontoitujen huoneiden kanssa.

Muuten täällä maalla elo on aika leppoisaa. Helpohkot ruoat kuuluvat loma-aikaan. Tuli taas pitkästä aikaa tehtyä kaalikeittoa ja olipa se hyvää. Keittoruoat ovatkin helppoja ja hyviä remonttipäivien ruokaa.
Muutama pieni remppaprojekti on suunnitteilla vielä loma-ajaksi. Ompelutyöt saavatkin olla huililla kesäloman kun keskityn enemmän näihin remonttijuttuihin, joista kovasti pidän. Mukavaa päivää kaikille!

21 kommenttia:

 1. Eteisestä tuli oikein kaunis ja raikkaan näköinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, onnistumisen iloa täällä nyt kyllä tunnetaan. Harmi vaan kun ei tullut napattua kunnollista ennen kuvaa muistoksi.

   Poista
 2. Onpa kaunista! Harmaa sopii minusta vanhoihin taloihin. :)

  VastaaPoista
 3. Voi miten kaunista ja harmonista. Tuolla viihdytte varmasti!!

  VastaaPoista
 4. Nuo vaaleat kankaat luovat kauniin tunnelmallisen valon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ikkunoiden peitoksi halusin jotain näkösuojaa, mutta kuitenkin kevyttä ja valoa läpäisevää.

   Poista
 5. Tulipa kaunista! Mukavia lomapäiviä :)

  VastaaPoista
 6. Kivalta näyttää!
  Oi, kaalikeittoa tekisi just nyt mieli.😋
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 7. On kyllä niin nättiä, olette taitavia 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, tekemällä itse tässä ainakin oppii!

   Poista
 8. Ihanaa seurata ruudun täältä käsin, kuinka teillä kesäkoti kaunistautuu! Ihana värimaailma ja totta tosiaan sopii niin hyvin sinne vanhan talon tunnelmaan!
  Meillä täällä on menossa vessaremppa - vaikka niin pieni tila, kyllä vaan siinäkin monta vaihetta on. Nyt tällä hetkellä kuivuu tasoite lattiassa ja ensi viikolla pitäisi olla jo uudet kaakelit alla. Sitten päästään paneloimaan seiniä...

  Kauniita ja leppoisia heinäkuun päiviä sinne ja mukavia remppahommia! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuruiselle vessalla täälläkin tehdään seuraavaksi faceliftiä.

   Poista
 9. Emännänkaapistasi tuli upea. Olen kauan haaveillut vastaavasta kaapista ja nyt sen löysin! Pääsin kuitenkin paljon helpommalla, kun kaappi oli valmiiksi täydellisen hyvässä kunnossa! Käy vilkaisemassa Unelmaullakollani!

  VastaaPoista