sunnuntai 27. toukokuuta 2018

Kesäinen päivä Helsingissä

Eilen suuntasin heti aamusta kohti Helsinkiä. Olin sopinut tyttären kanssa treffit Kamppiin, mistä jatkettiin ripein askelin kohti Vanhaa kirkkopuistoa ja Siivouspäivän kirppistapahtumaa.



Tällaiset ulkoilma kirppikset ovat kesän parhaimpia. Ilma suosi tämän vuotista siivouspäivää kyllä täydellisesti. Myyjät olivat leppoisalla tuulella ja kauppa tuntui käyvän hyvin. Tytär teki hyviä löytöjä, minä tyydyin vain fiilistelemään tunnelmaa.




Kirpparikierroksen jälkeen siirryttiin  Ihana Helsinki-kaupunkifestivaalin kukkakoristeiden pariin Pohjoisesplanadille. Kukista tehtyjä kauniita koristeita oli myös paljon muualla pitkin kaupunkia. Teokset olivat valmistuneet jo torstaina, joten osaa helteinen ilma oli jo verottanut. Kukkiviin taideteoksiin ehdit tutustua Helsingissä vielä sunnuntain 27.5. ajan.











Yhteisen päivämme päätteeksi suuntasimme vielä Kansallismuseoon ja siellä esillä olevaan Barbie - näyttelyyn.  Olen lapsena ollut todella innokas barbeilla leikkijä. Minua on aina kiehtoneet kauniit vaatteet ja kun  ikä ja taidot karttuivat myös niiden ompelu. Tytär muistelinkin näyttelyä kierrellessämme, kuinka hienoja äidin tekemät barbien vaatteet olivat. Omat barbini ovat aikojen kuluessa jonnekin kadonneet, eikä tyttärelläkään ole omista säästössä kuin yksi  erityisen rakas barbie. Barbie- The Icon näyttely Kansallismuseossa 26.8.2018 saakka.












Kesä ja lukuisat viikonlopputapahtumat, ovat näillä ilmoilla mitä parhainta ajanvietettä. Sisällä kotihommissa ehtii olla sitten sadesäällä.  Tulossa taas ihana kesäpäivä. Leppoisaa sunnuntaita kaikille!

15 kommenttia:

 1. Ulkokirppikset on niin kivoja.
  Tuolla barbi näyttelyssä olisi ihana päästä käymään.
  Barbeilla on tullut leikittyä paljon niin siksi barbit kiinnostaa.
  Hyvää sunnuntai päivää!☀️😊❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa käydä jos Helsingissä piipahtaa, kiva näyttely!

   Poista
 2. Mukava päivä teillä ollut. Mekin oltiin eilen Helsingissä viettämässä esikoisen kolmekymppisiä. Olisipas siellä ollut paljon muutakin kivaa.
  Tänään pitää käydä kukkamultaa ja ulkoruukkuja ja istutella hiukan kesäkukkia.
  Aurinkoista sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana ilma kruunasi kyllä mukavan päivän!

   Poista
 3. Onpas teillä ollut kiva kesäpäivä!
  Minä olen ehdottomasti menossa Barbie-näyttelyyn, onhan kyseessä lapsuuteni lempilelu. Minun lapsuuteniperheessä isäni kunnostautui Barbien vaatteiden ompelussa :D :D Jos minulla olisi tyttäriä, niin ihan varmasti olisin laittanut vaatepajan pystyyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Barbie-näyttelyyn pääsi kolmella eurolla, jos omistaa museokortin. Kiva näyttely ja paljon katseltavaa.

   Poista
 4. Kauniita kukkateoksia, ja oi tuo barbie-näyttely olisi ollut niin ihana nähdä. No, onneksi olen nähnyt paljon kuvia siitä, vaikka en itse pääse katsomaan. Lapsena leikin barbieilla tosi paljon, omilla, ja serkun vanhoilla, tallessa ovat omani vieläkin, nyt niillä leikkii veljentyttö. :) Mukavaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän harmittaa kun omat vanhat barbiet ovat vuosien saatossa joutuneet hukkaan, varmaankin roskikseen :(

   Poista
 5. Mahtava päivä!
  Itse en päässyt kaupunkimme siivouspäivä-kirppikselle kun pihatalkoot veivät päivästä ison osan.
  Nuo kukkateokset on kyllä upeita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauniita kukka-asetelmia saisi viritellä pitkin kesää kaupunkia kaunistamaan!

   Poista
 6. Ihana päivä ja upeat tunnelmakuvat olet ottanut.

  VastaaPoista
 7. Kesällä tapahtuu kaikkea kivaa täällä Helsingissä. Barbie näyttely täytyy käydä kurkkaamassa.

  VastaaPoista