tiistai 16. kesäkuuta 2015

Tiistain tunnelmia

Töiden jälkeen poikkesin taimimyymälässä ja kirpparilla. Taimitarhalta lähti mukaan perunatomaatin taimi sekä muutama kesäkukka. Perunatomaatin ostin kokeilumielessä, tästä kun pitäisi tulla syötäväksi sekä tomaatteja että perunoita. Saas nähdä miten käy? Hauska kuitenkin seurata taimen kasvua ja kehitystä. Istutin sen isoon ruukkuun ja laitoin pihamme lämpimimmälle paikalle aurinkoon.             Kirppariltakin tein muutaman kivan löydön. Vanha juustomuotti viidellä eurolla.


Sekä keraaminen kulho, joka väritykseltään oli mahdottoman kaunis. Tästä taidankin tarjoilla Juhannuksena salaattia. Kulho maksoi neljä euroa.Äidiltäni sain Vaasan tuliaisiksi vanhan säästölippaan. Tänne ei kannata enää ropoja laittaa, sillä lippaan avain on hukkunut aikoja sitten. Eipä minulta ropoja jäänytkään taimitarhalla vierailtuani. Miten sinne saakin uppoamaan pienen omaisuuden joka käyntikerralla? Likaa vissiinkin kaikkea ihanaa tarjolla :)Leikkasin ylipitkiksi kasvaneet orvokit maljakkoon ja istutin tilalle muita kesäkukkia.  Mukavaa tiistainjatkoa kaikille!

22 kommenttia:

 1. Kaunis juustomuotti, tuon minäkin olisin ostanut! Nuo vanhat pankit ovat arvossaan kirppareilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki vanhat puujutut on jotenkin lähellä sydäntä. Tässäkin näkyy ihanasti ajan patina.

   Poista
 2. Mielenkiintoinen kasvi ja kivat kirpparilöydöt :)
  Mukavaa tiistai-iltaa!

  VastaaPoista
 3. Katselin itsekin tuota perunatomaattia puutarhalla - on varmasti mielenkiintoinen kokeilu:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hauska. Olen kyllä iloisesti yllättynyt jos tuottaa myös perunoita :)

   Poista
 4. Kivoja löytöjä oot tehnyt! Mä kans katselin perunatomaattia puutarhalla, olin niin hajamielinen, että mietin vaan, miten muhkuraisia tomaatit mahtaa tässä lajikkeessa olla, kun ovat nimeltään perunatomaatteja...! :D Kerro sitten, saitko satoa ja kumpia tuli enemmän, perunoita vai tomaatteja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai pidän lukijat ajan tasalla tuon kasvin vaiheista. Toivotaan että tulee iloista kerrottavaa vaikka siitähän ei lainkaan voi olla varma. Olen melko surkea näiden kasvien kasvatuksessa :)

   Poista
 5. Hauskaa : tomaatteja ja pottuja samassa :) Kivoja kirpparilöytöjä olet taas tehnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Kun ensimmäisen kerran tästä kasvista kuulin, luulin sen olleen vitsi. Välillä kirppikseltä tekee kivoja löytöjä ja välillä kotiin joutuu palaamaan tyhjin käsin.

   Poista
 6. ♥kuulostaapa hauskalta tomaatin taimelta. Niin kivoja ja kauniita löytöjä olet taas tehnyt!

  VastaaPoista
 7. Hienoja löytöjä kirppikseltä!

  Tuossa aiemmin olit tehnyt todella kauniin mekon!!

  VastaaPoista
 8. Perunatomaatti, aika outoo...:) Luumutomaatteja olen kyllä syönyt. Löydät kirppikseltä kivoja juttuja, täytyypä poiketa useammin itsekkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, saas nähdä mitä tämän kasvatuksesta tulee, vai tuleeko mitään :)

   Poista
 9. Tuota perunatomaattia voisi kokeilla. En ole moisesta aiemmin kuullutkaan :)
  Oma tomaatti olisi kyllä ihana. Se mahtava tuoksu, kun irrottaa äidin kasvattaman tomaatin varrestaan...
  Pitääköhän ne perunat varastaa mullan kätköistä, vai ovatko talvilajiketta ja nostetaan sitten, kun tomaatti on satonsa antanut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole vielä kovinkaan perehtynyt tämän kasvatusohjeisiin, enkä tiedä oliko tuo iso ruukku paras kasvupaikka, vai olisiko pitänyt istuttaa kasvimaalle.

   Poista
 10. Tuo perunatomaatti on mielenkiintoinen! Muistathan kuvata blogiisi sadonkorjuun tienoilla;)
  Hyvät löydöt kirpusta. Tuo juustomuotti on löytö. Miniä kun tekee juustoa itse... Joskus sellaisen vielä hankin, markkinoilta tai kirpusta:) Savikippokin on hauskan mallinen.
  Lempivärini orvokeissa! Huomaan, että meillä on monessa sama maku:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on tarkoitus kertoa täällä kaikki perunatomaatin kasvun vaiheet. Toivotaan että syksymmällä olisi satoisaa kerrottavaa :)

   Poista
 11. Meillä mies kanssa kiikutti tuon perunatomaatin kotiin, saas nähdä miten sen kanssa käy :) Mukavaa juhannusta sinulle!

  VastaaPoista