torstai 5. huhtikuuta 2012

Herkullista kasvissosekeittoa

Mitä tehdä nahistumaan alkavista juureksista, jotka ovat unohtuneet jääkaappimme vihanneslokeroon? Meidän perheen ehdoton suosikki on kasvissosekeitto, joka syntyy helposti pienistäkin raaka-aineista. Tälläkertaa keittooni pääsi porkkanoita, perunoita,lanttua, sipulia, palsternakkaa ja liemikuutioita.
Paloittelin kaikki raaka-aineet kattilaan kiehumaan kasvisliemessä. Kun juurekset ovat kypsiä kaadoin osan nesteestä kuppiin ja soseutin keiton sauvasekoittimella. Keittoon lisätään soseutuksen jälkeen ruokakermaa ja osa kasvisliemestä, niin että keitosta tulee sopivan paksua. Lopuksi ripottelen keiton päälle runsaasti silputtua persiljaa.

Keittopohjaa voi valmistaa reilummankin annoksen kerralla ja pakastaa osan juuressoseesta. Kun otat pakastetun juuressoseen sulamaan voit siinä vaiheessa lisätä sulaneeseen keittopohjaan ruokakerman. Jotkut lisäävät keittoonsa ruokakerman sijasta sulatejuustoa, mutta meillä tämä kermaisempi keitto maistuu paremmalta. Näin kevyellä linjalla siis mennään ennen Pääsiäistä !

1 kommentti:

  1. namnammm!:D ei oo se kaupan juuressose yhtä hyvää.

    VastaaPoista