lauantai 17. maaliskuuta 2018

Pääsiäistä kohden

Tänään on saatu nauttia ihanasta kevätpäivästä. Aurinko ja lisääntyvä valon määrä innosti minua hieman perusteellisempaan kodin siivoukseen. Siistiä kotia olikin sitten kiva koristella pienillä pääsiäisjutuilla.



Ulko-oveen askartelin nopeatekosen kranssin kotoa löytyneistä tarpeista. Kranssipohjana styroksirinkula, jonka ympärille kieputin juuttikangasta. Saas nähdä kuinka kauan nuo muovimunat pysyvät ehjinä ulkona :) Viimevuotisen kevätkranssinhan linnut rikkoivat hetkessä.


Kauppareissulta kotiin lähti tämä kultakorvainen posliinipupu.


Lisäksi kotiutin taas  muutaman betonikoristeen. Nämä munat nyt ovat sellaisia koristeita, että voisivat olla esillä vaikka ympäri vuoden.


 



Täksi viikonlopuksi tuli ostettua pinkkejä kukkia, mutta kyllähän pääsiäisen ehdoton ykkösväri on keltainen. Keltaisia kukkia ostankin sitten, kun nämä kaunottaret ovat lakastuneet. Kunpa ilmat hieman lämpiäisivät, niin ulos voisi jo laittaa narsisseja ja helmihyasintteja. Sisätiloissa nuo sipulikukat kun ovat harmittavan lyhytikäisiä.




Vanha, joskus aikoinaan Prismasta ostettu muhkea kana koristaa ruokapöytää. Herneenversoja ja rairuohoa laitoin kasvamaan myös tänään, ehkä jo ensi viikon lopulla pöydällä vihertää.



Pääsiäistä silmälläpitäen leivoin myös rahkapullia. Leivonnaisista suurin osa menee pakkaseen, mutta pakkohan sitruunarahkalla maustettuja pullia oli heti tuoreeltaan maistaa.


Ja vaikka vakaa tarkoituksieni oli tänään reippailla ulkona, niin sisällähän tämä päivä on lähes kokonaan mennyt ! No, huomenna sitten täytyy panostaa tuohon ulkoiluun :) Mukavaa viikonloppua kaikille!






 

12 kommenttia:

  1. Kaunis kranssi!
    Minullakin on ollut mielessä, että teen pääsiäiskranssin.
    Katsotaan saanko aikaiseksi.
    Ihanat betonimunat ja kauniit vaaleanpunaiset ruusut!
    Rahkapullia pitäisi myös tehdä pääsiäiseksi.

    Aurinkoista lauantai päivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruusut ovat pitkäikäisempiäkukkia kuin nuo tulppaanit, joita kaupoissa myös nyt runsaasti. Rahkapullia teen vain kerran vuodessa, juurikin pääsiäiseksi.

      Poista
  2. Kauniin koristeisia betonimunia. Voi jos linnut tuon kranssin kankaan pesiinsä purkavat. Näin kylmällä ymmärrän kyllä lintusiakin :)
    Oi, rahkapiirakkaa tai -pullaa söisin ympäri vuoden. Mutta täytyy rajoittaa pääsiäseen.
    Niin on vielä ollut öisin kylmää, että narsissit ovat jääneet kauppaan. Tulisipas lämpimämpää, niin saisi jo etupihaa niillä koristella. Tänään aurinko lämmitti ihanasti, mutta keväinen ahava nipistelee poskia ja kylmältä tuntuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, linnut etsivät lämmikettä pesiinsä ja viime vuotisen kranssin huovutettu pikkulintu nokittiinkin pilalle päivässä. Toivotaan lähiviikoille jo lämpimimpiä kevätkelejä!

      Poista
  3. Ihania pääsiäisjuttuja sinulla siellä jo. :) Kauniita kukkia ja herkullisen näköisiä pullia myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, innostuin niin että itsekin ihmettelen :)

      Poista
  4. Aivan ihanat kuvat ja niin kauniita kukkia♥ Kiva on vähän jo pääsiäistä ja kevättä laitella! Nuo rahkapullat näyttää hyviltä:) Mukavaa viikonloppua♥

    VastaaPoista
  5. Nuo betonimunat ovat aivan ihania! Rahkapullista puhumattakaan. Meidän taloudessa on tosi haasteellista pakastaa mitään herkkua. Kun pullapellin ottaa uunista ja niin sillä välillä kun ottaa patahanskoja kädestä on pullat jo kadonneet :D

    Mukavaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista
  6. Nuo betonimunat ovat aivan ihania! Rahkapullista puhumattakaan. Meidän taloudessa on tosi haasteellista pakastaa mitään herkkua. Kun pullapellin ottaa uunista ja niin sillä välillä kun ottaa patahanskoja kädestä on pullat jo kadonneet :D

    Mukavaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huokaillen muistelen aikoja, jollain meilläkin pullat hävisivät tuoreeltaan jälkikasvun suihin :) No, on harvakseltaan näitä herkunsyöjiä tässä huushollissa ja pakkaseenkin riittää säilöttävää.

      Poista
  7. Tuota ”kirjaruukkua” niin ihailen. Kauniit on muutkin koristeesi!

    VastaaPoista