tiistai 13. maaliskuuta 2018

Matkailu avartaa

Huh, huh, pahimmat aikaerorasitukset taitavat olla takanapäin ja suuri määrä matkakuvia on siirretty koneelle. Matka Kaliforniaan oli ensimmäinen USA reissuni ja hieman etukäteen pitkät lennot jännittivät. Reissu meni kuitenkin hyvin, ilman sen suurempia kommelluksia. Varsinainen reissukohteemme oli Carmelin pikkukaupunki, mutta reissun aluksi pysähdyttiin kahdeksi päiväksi San Franciscoon. Tässä ensimmäisessä matkapostauksessa  kuvia tästä suurkaupungista.Viikonloppu oli aurinkoinen ja kävelimmekin todella paljon. Ihan Golden Gaten ytimeen emme jaksaneet kävellä, joten ihailimme tätä valtavaa siltaa hieman kauempaa.Palace of Fine Arts upeine rakennuksineen oli näin aurinkoisena päivänä kiva kohde kiertää. Tämä alue tuntui olevan myös suosittu hääparien kuvauskohteena.


Näillä ihastuttavilla raitiovaunuilla ajelu kuuluu ehdottomasti San Franciscon reissuun. Vaunuilla oli kuitenkin sunnuntaiaamuna jokin käyttökatkos ja kun ne iltapäivällä taas kulkivat jonot kyytiin olivat aikamoiset. Ajelu jäi siis väliin.

 
 

Lombart Street, jota myös  maailman kiemuraisimmaksi kaduksi kutsutaan oli nähtävyys vailla vertaa! Ylös kukkuloille kävelykin oli melkoista jalkajumppaa!

 
 

 
 
 
Rannassa sijaitsevat Fisherman´s Wharf ja Pier 39 tuli myös kierryttyä. Tämä alue on todella turistien suosima ja hauska olikin seurata lautoilla köllötteleviä merileijonia ja niiden kisailua, paikasta auringossa.


 
 
 
 
 
 
Mukavan päivän päätteeksi kävimme viinilasillisella korkealla kattojen yläpuolella. Keskustassa sijaisevan Hotelli Hiltonin Skybaarista avautuvat mahtavat maisemat.
Poikamme oli tehnyt illaksi pöytävarauksen Trestle-nimiseen ravintolaan. Olikin nappivalinta, sillä ruoka täällä oli todella herkullista. Kuva vain alkuruoasta, vaikka kuvan olisivat ansainneet myös pää-, ja jälkiruoka. Sittenpä vatsa täynnä olikin hyvä vetäytyä hotellille nukkumaan. San Francisco näytti meille lyhyellä vierailullamme sekä upean, että hieman ankeamman puolensa. Täälläkin, niin kuin kaikissa suurkaupungeissa, riittää kaduille paljon asunnottomia ja täytyy tietää melko tarkkaan missä kannattaa kävellen liikkua.  Seuraavassa postauksessa matka jatkuukin San Franciscosta n 200 km etelään ja täysin erilaisiin maisemiin.

20 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia! Hauskat kuvat merileijonista.
  On teillä ollut paljon kivaa nähtävää. Wau!
  Tuolla haluan joskus päästä käymään.

  VastaaPoista
 2. Upeita kuvia ja ihan varmasti muistorikas reissu!

  VastaaPoista
 3. Tuolla sitä riittääkin nähtävää. :) Kivoja lomakuvia!

  VastaaPoista
 4. Olispas meilläkin Saimaalla norpat rellottelemassa kavereineen kallioilla! Nyt jos viiksien vilahduksen lahdella näkee niin sitä muistelee pitkään.
  Seuraavia lomakuvia odotellen..... Tervetuloa takaisin kotiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu nämä merileijonat olivat kyllä niin mainioita :) Muutenkin nähtiin hylkeitä ja pyöriäisiäkin meressä. Kotiin oli silti kiva reissulta palata!

   Poista
 5. Kivaa katsoa lomakuvia! Meidän matkasta Jenkkilään on tosi kauan aikaa, ei vaan ole onnistunut uusintakierros, vielä ainakaan. Lisäkuvia odotellaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tuonne melkoinen matka, joten taitaa minullekin olla ainutlaatuinen kokemus!

   Poista
 6. Ah, kiitos! Tätä juuri tarvitsin, päästä mukaan reissulle kuvien kautta - täällä toipilaana taudin jälkeen vielä sohvalla.
  Todella kauniilta näyttää San Francisco ja säätkin ovat suosineet. Instassa jo olenkin ihaillut ja fiilistellyt kuvia. Mukavaa, että reissu meni hyvin <3 Seuraavaa matkakertomuksen osaa odotellen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmat suosivat kyllä matkaamme. Juuri edellisellä viikolla siellä oli satanut ja tuullut melkoisesti. Pikaista paranemista sinne!

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos! Parhaimmat kuvamuistot ovat kuitenkin piirtyneet mielen sopukoihin, ei kaikki kameran muistille.

   Poista
 8. Varmasti on ollut upea reissu, ikimuistoinen.
  Meillä on siellä San Franciskossa parikin kyläilypaikkaa sukulaisissa, mutta sinne saakka vastavierailulle emme ole vielä ennättäneet (tai mies on kyllä käynyt). Tulevatkin nyt kesällä taas tänne meille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tuo matka kamalan pitkä, mutta jos kyläilypaikkoja siellä, niin kannattaa ihmeessä mennä käymään.

   Poista
 9. Mukava lukea matkastasi. Kaupunki näyttää mielenkiintoiselta ja odotan omaa matkaani innolla :)
  Merileijonat on mahdottoman hauskoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotettavasti on elämys vailla vertaa!

   Poista
 10. Ihania lomakuvia, kiva oli kuulla teidän matkasta..teillä onkin ollut huippuihana reissu! Mukavaa loppuviikkoa♥

  VastaaPoista