keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Lantturieskat

Vielä yksi vinkki johon voi käyttää tähteeksi jääneitä joululaatikon loppuja. Meillä nimittäin löytyi vielä puolikas lanttulaatikko jääkaapin kätköstä ja siitä sitten leivottiin herkullisia rieskoja aamupalapöytään.

Rieskathan ovat parhaimmillaan lämpiminä ja tällä reseptillä satsi syötiinkin miltei kokonaisuudessaan uunituoreina pois. Ohjeen löysin täältä. Kaapeistani ei löytynyt ohrajauhoja, joten korvasin ne ruisjauhoilla. Myös lanttulaatikkoa notkistin hiukan vedellä ja näihin rieskoihin käy siis muidenkin laatikoiden rippeet hyvin. Nyt vaan leipomaan!
Viimepäivien pakkassäät ovat luoneet ulos kaunista katseltavaa. Kynttilälyhdyn lasinen seinä oli saanut aivan uudenlaisen koristuksen. Mukavaa keskiviikkoa!

14 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä, varmasti hyviä!

  VastaaPoista
 2. Lantturieskat kuulostavat hyviltä! Lanttulaatikko on nimittäin jouluruo´ista lempparini. Aamulla laitoin vesiämpäriin tekeytymään jäälyhdyn. Toivottavasti vielä on sen verran pakkasta, että vesi jäätyy riittävän paksuksi. Kun alkuviikosta ei tullut nuo jäälyhdyt mieleenkään - uutta vuotta ajatellen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäälyhtyjä olisi tosiaan voinut tehdä. Ovat niin kauniita pimeällä. En ole koskaan oiken tykännyt ulkoroihuista, vaan enemmän näistä kynttilälyhdyistä.

   Poista
 3. Kätevä emäntä se tekee kaikista jämistä jotain herkullista! Hieman harmittaa, ettei jäänyt laatikoita tähteeksi : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Usein tulee tehtyä rieskoja myös muusijauheen avulla. Nopeaa ja maukasta!

   Poista
 4. Hyvän näköisiä rieskoja, nyt melkein harmittaa ettei ole joululaatikoita enää jäljellä :)

  VastaaPoista
 5. Nam nam. Meillä tehtiin lanttu- ja porkkanalaatikoiden jämistä myös makoisia rieskoja! Ja kaikki kolme pellillistä meni ;DD

  VastaaPoista
 6. Kätevä vinkki ruuan hävikin vähentämiseen!

  VastaaPoista
 7. Ihana idea nuo rieskat! Hyviä hetkiä vuoteen 2016!

  VastaaPoista
 8. Ihanaa, kun jaksat jakaa ruokavinkkejä täällä, kauniiden kuvien kera!

  Mahtavaa Uutta Vuotta 2016!!

  VastaaPoista