maanantai 26. marraskuuta 2012

Epäonnista verhonompelua

Minulla oli mielessäni hyvä idea olkkarin uusista verhoista. Aamutuimaan huristelin kohti Ikeaa, verhokankaita ostamaan. Ensimmäinen ongelma tuli siitä ettei Ikeassa ollukaan enään myynnissä valkoisia laskosverhoja :( No, ei hätä ole tämän näköinen, ostin kuitenkin pellavakangasta sivuverhoihin. Kodin 1 Anttilasta hain sitten yhden valkoisen pellavaverhon josta päätin tehdä valelaskoskapat.
Alkutilanne oli tämä;Vanhat verhot ovat kivat kesäverhot, mutta näin talvella kaipaan jotain enemmän ikkunoiden eteen.

Verhot 002

Kotiin tultuani laitoin Ikeasta ostamani pellavakankaat pesukoneeseen ja sitten kappoja ompelemaan. Kapoista tuli ihan hyvä, pellava oli valmiiksi pestyä pehmoista laatua. Isomman ikkunan kappa sai koristeeksi sydämiä.

Verhot 004

Verhot 009

Näistä sivuverhoista ei sitten tullut olenkaan sellaiset kuin kuvittelin. Hulpiot on jotenkin venähtäneitä ja verhon reunat lerpattavat ikävästi, vaikka käänsin niitä reilusti päärmeelle. Moneen kertaan on myös kangasta purettu ja taas ripustettu ikkunaan.

Verhot 007

En kuitenkaan ole tyytyväinen lopputulokseen ja huomenissa todennäköisesti ajelen taas Kodin 1:seen ja ostan samaa pellavaverhoa josta tein kapat myös sivuverhoiksi. Vähän kyllä harmittaa. Nyt lopputulos ei kyllä vastannut suunnitelmaa. Jatkoa siis seuraa!

9 kommenttia:

 1. No aina ei mene niin kuin "Strömsössä" :) Kapoista tuli kuitenkin kivat ja sydämet sopivat hyvin koristeeksi :))
  t. Kristina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kappaosuus hiukan lohduttakin tässä :)

   Poista
 2. Ehkä nuo ovat aika rennon näköiset, jos olisit otsikoinnut, että täydelliset, niin varmasti olisi mennyt minuun täydestä. Auttaako jos laittaa jotain lenksua verhoihin, siis vähän niitä kasaan? Vai pitääkö nuo olla ehdottomasti suorat?
  Kapat ovat kuitenkin hyvät ja sydämmet!! Ja voihan aina käyttää tuota suoraa pellavaa johonkin muuhun, taitava kun olet ;-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rentoa ilmettä hiukan ryppyisellä pellavaverhoilla hainkin. Sivuverhot ovat kuitenkin tuollaisenaan liiankin massiiviset omaan makuuni.

   Poista
 3. Ihan mahtavat nuo kapat ja suloiset sydämet <3

  VastaaPoista
 4. Minun korvissani kuulostaa ihmeelliseltä jo se, että tuossa vaan "ohimennen" tulee yhdet verhot ommeltua :=) ei onnistuis minulta
  Toisekseen sinulla kangas ei ainakaan mene hukkaan, varmasti keksit tehdä siitä jotain kivaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olenkin vähän malttamaton, jos jotain saan päähäni. Heti pitää toimia ja saada myös valmista. No, tulevista ompelu projekteistani ei ainakaan puutu pellavakangasta :D

   Poista
 5. Olet taitava ompelija, virhe korjaantuu hetkessä :)

  VastaaPoista