Italiansalaattiahan voi tehdä myös muulloin ja tämä itsetehty eroaa kyllä melkoisesti kaupan tarjonnasta. Tarvitset:
2-3 kiinteää perunaa
2-3 porkkanaa
2 hapanta omenaa (esim Granny Smith)
säilykeherneitä
2 suolakurkkua
2 dl kevytkermaa
n.150g majoneesia
Keitä perunat ja porkkanat vaikka jo edellisenä päivänä. Kuori ja kuutioi perunat, porkkanat sekä omenat. Kuutioi myös suolakurkut. Lisää kuutioiden joukkoon purkki säilykeherneitä ja sekoita kaikki keskenään. Kastike sekoitetaan kevytkermasta ja majoneesista. Kastike lisätään lopuksi salaatin joukkoon ja annetaan salaatin maustua hetkisen jääkaapissa ennen tarjoilua.
Mukavaa toista adventtia kaikille!
Meillä kanssa itse tehty italiansalaatti kuuluu ehdottomasti joulupöytään ja äidin peruja myös meillä. Itse olen tehnyt kastikkeen kermaviilistä, sinapista ja pienestä lorauksesta etikkaa, mutta voisin kyllä kokeilla majoneesiakin kastikkeeseen, joten kiitos vinkistä!
VastaaPoistaVarmasti kevyempi vaihtoehto tuo kermaviilistä tehty kastike.
PoistaVarmasti on hyvää!
VastaaPoistaOlen myös joskus itse tehnyt Italiansalaattia.
Eikä niitä voi edes verrata kaupan salaattien kanssa.
Meillä ei ole jouluna italiansalaattia, mutta itsetehty rosolli on.
Kivaa toista adventtia!💕💕
Juu, kyllä nämä omatekemät ovat ihan eri luokkaa kuin kaupan einesjutut. En voisi kuvitellakaan salaattiin makaronia tai kinkkua.
PoistaAivan täällä suu napsaa... mutta maltetaan vielä hetki!
VastaaPoistaOi, kuullostaapa hyvältä. Leppoisaa toista adventtia!
VastaaPoistaKiitos!
PoistaTämä ohje pitääkin napata talteen! Kivaa sunnuntaita!
VastaaPoistaKiitos!
PoistaKiitos Anni, en ole yhtään huonoa reseptiä sinulta saanut, joten kokeiluun menee tämäkin!
VastaaPoistaVoi kuinka kiva kuulla. Kiitos!
Poista