sunnuntai 20. toukokuuta 2018

Raparperipiirakkaa ja kukkaloistoa

Kevään ensimmäisen raparperipiirakan leivoin eilen. Onhan se aina tapahtuma kun huomaa, että  oman kasvimaan raparperit ovat venähtäneet siihen pituuteen, että pääsee niistä leipomaan! Netistä etsin ohjetta, mutta taas lopulta päädyin tähän tuttuun ja turvalliseen.



Ohjeen olen muokannut mamman marjapiirakan ohjeesta ja tämä sama ohje sopii moneen täytteen kanssa. Tässä  ohje piirasvuokaan tehtävään piirakkaan:
pohja:
100 g leivontamargariinia
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kauraleseitä
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna


täyte:
raparperinvarsia pilkottuna
1 tlk kermaviiliä
1 kananmuna
1 dl sokeria



Sekoita pehmennyt margariini ja sokeri, lisää kuivat aineet ja lopuksi muna. Painele pohjataikina voideltuun piirasvuokaan. Lisää pilkotut raparperinpalat, joihin olet sekoittanut puolet täytteen sokerista. Lisää lopuksi kermaviili, muna, sokeriseos raparperien päälle. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa reilu puoli tuntia. Hyvää sellaisenaan, mutta myös vaniljajäätelön kanssa!






Sitten kukkaloistoon! Eilen aamulenkillä oli pakko pysähtyä tuon tuosta, sillä ulkona on nyt niin paljon ihasteltavaa! Tässä pienet maistiaiset teillekin. Rattoisaa sunnuntaita kaikille!





6 kommenttia:

  1. Raparperipiirakka on korvasienikastikkeen ohella niitä veden kielelle nostattavia kevään herkkuja luonnon antimista. Meillä oli eilen pihatalkoot ja jälkkärinä tarjottiin raparperipiirakkaa. Maistui :) Kyllä tuohon takapihalle on monttu kaivettava ja raparperille kasvupaikka perustettava.
    Oi, kielon tuoksua kaipaan. Rautatieasemalla oli perjantaina jo kielokimppuja myynnissä.
    Mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Korvasieniä en ole koskaan metsästä löytänyt, enkä niitä myöskään ole syönyt. Raparperi on kiitollinen kasvatettava, menestyy vähällä hoidolla ja vuodesta toiseen tekee runsaan sadon. Kielon tuoksu oli kyllä metsän siimeksessä huumaava. Mukavaa viikonalkua myös sinulle!

      Poista
  2. Raparperipiirakkaa on tehty täälläkin!
    Kyllä nyt luonto kukkii!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti aika monessa kodissa on viikonloppuna syöty raparperipiirakkaa :)

      Poista
  3. Nam!
    Raparperipiirakka on niin hyvää.
    Hyvää uutta viikkoa!💕💕

    VastaaPoista
  4. Kauniita kukkakuvia. Meilläkin kukkii omenapuut naapurissa huikean hienosti. Maalaismummolassa kielot eivät sunnuntaina olleet auki. Olisin poiminut niitä kotiin tuoksumaan, mutta piti tyytyä raparpereihin :) Piirakkaa tulossa meillä tänään :)

    VastaaPoista