torstai 18. toukokuuta 2017

Konehankintoja ja ompeluksia

Viime viikonloppuna toteutin pitkäaikaisen haaveeni ja ostin itselleni peitetikkikoneen. Tällä viikolla olenkin tutustunut uuteen koneeseeni ja harjoitellut sen käyttöä.



Ihania uusia trikookankaitakin täytyi tilata, että pääsee harjoittelemaan :)  Majapuun suloisen pehmeistä ja ihanan värikkäistä joustocollegeista ompelin muutaman tunikan.






Keltainen koiramekko tulee omaan käyttöön ja pinkkipallokuosinen menee siskolle.  Siskolle onkin helppo ommella, sillä olemme miltei samaa kokoa.




Kevät on ottanut viimepäivinä aimo harppauksia eteenpäin ja ulkona alkaa olla hennon vihreää. Koiralenkillä ihastelin näitä keltaisia kukkia metsässä. Tietääkö joku, mitä kukkia nämä ovat?

 
 


Ihanaa, huomenna on jo perjantai ja kesälomankin  alkuun enää kaksi viikkoa!

20 kommenttia:

  1. Voi että, on kivat tunikat! Nyt surraa uusi kone!
    Hei,onko tuo keltavuokko? Ne on tosi harvinaisia.
    Aurinkoista loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole keltavuokko. Keltavuokon lehdet ovat samanlaiset kun valkovuokolla.

      Poista
  2. Veikkaisin mukulaleinikkiä.
    Nyt on siun kiva ommella uudella koneella :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukulaleinikki onkin minulle ihan uusi tuttavuus!

      Poista
  3. Hyvän näköinen kone, mulle sellainen vempain, kun en osaa tehdä mitään.
    Kauniita kankaita. Ihana toi sun tunikas.

    VastaaPoista
  4. Mukulaleinikkiä minäkin veikkaan. Alemmassa kuvassa näyttää keltavuokolta, koska on juuri noita valkovuokonnäköisiä lehtiä :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valkovuokkoja kasvoi tuossa lähellä, joten nuo ovat varmasti niiden lehtiä. Kiva kun opin taas uuden kasvin tunnistamaan, kiitos siitä!

      Poista
  5. Kauniita kuoseja ja tunikat.

    VastaaPoista
  6. Oi oi, ihanat tunikat <3 niitä jo ihastelinkin instan puolella. Minullakin on haaveena uusi ompelukone, nykyinen on äidin vanha retrokone 80-luvin alusta - toimii kuin junan vessa ja on tukeva farkkujen ja nahankin ompeluun. Pitäisihän se toki jo päästää eläkkeelle, mutta kun ei millään raaskisi.
    Kevät alkaa vihdoin viimein vihertää jo täälläkin. Ihanaa viikonloppua sinne! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monesti vanha kone on parempi kuin tusina uusia. Varsinkin paksuja materiaaleja ommellessa vanhat koneet ovat parempia. Saa nähdä millainen suhde tähän uutukaiseeni muodostuu. Kovin tuntuu olevan herkkä säädöissään.

      Poista
  7. Mukulaleinikeitä tosiaan ovat.Peitetikkikone on kyllä ehdoton,mukavia ompeluhetkiä.

    VastaaPoista
  8. Ihana tuo sinun tunikasi, sopii sinulle kuin nenä päähän!!
    En ole koskaan kuullut sanaa peitetikkikone(googletan kohta) vastaako saumuria? jos teilläpäin onkin eri nimitys vain:-))
    Aurinkoa päivääsi :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hilkka! Peitetikkikone eroaa saumurista siinä, ettei se leikkaa kangasta.

      Poista
  9. Aika hankala tuo kone on, mutta kyllä sillä hyvääkin jälkeä tulee, kun malttaa vain kokeilla riittävästi. Myös yläruuvin (kankaan paksuus) säätöä kannattaa käyttää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikku hiljaa alan päästä sinuiksi koneen kanssa. Harjoittelu tekee mestarin, tässäkin asiassa!

      Poista
  10. Isonsin oikein kuvaa, että näkisin tuon sauman helmassa. Tuleepa siistiä jälkeä! Hyvä konehankinta kun kerran ompelet paljon.

    VastaaPoista
  11. Minäkin olen aikoinaan joskus kovastikin haaveillut peitetikkikoneesta, mutta pariin vuoteen en ole ehtinyt ompelemaan mitään, joten konehaave saa odottaa aikaa parempaa. Ihanat nuo tunikat, kun niissä on tuollaista liivimekkofiilistä

    VastaaPoista
  12. Onnea uuden koneen omistajalle! Sellainen tuo aina kyllä kummasti intoa ompeluhommiin :). Nyt alkaakin luonnossa näkyä ihanasti kukkasia jo, minäkin monesti kuljen kukkakirja mukana tai sitten otan valokuvan ja kotona katson kirjasta, mikä kukkanen on, jos en tunnista :)

    VastaaPoista