keskiviikko 20. kesäkuuta 2018

Terveiset kesäkodilta

Tämä viikko vierähtää täällä kesäkodilla, maaseudun rauhassa. Maanantaina saatiin nauttia vielä helteistä ja uida melko lämpimässä järvivedessä. Eilen kuitenkin ilmat viilenivät ja sadettakin saatiin reilusti.




Hyvähän tuo sade luonnolle tekee. Ensimmäiset pionin nuput aukesivat tänään, mutta ovatpa kukat paljon pienempiä kuin viime vuonna. Liekö alkukesän kuivuus vaikuttanut asiaan. Kauniita kukkaset silti ovat.





Juhannusruusut lopettelevat kukintaansa ja eilinen sade saikin osan kuista jo lakastumaan. Muutaman kaunokaisen onnistuin vielä kamerallani ikuistamaan.





Täällä viikko vierähtää pihankohennus ja remppahommissa. Kesäkukkia ja yrttejä istuttelin eilen. Yrttilaatikoksi saa kelvata iso parvekekukkalaatikko.





Remppahommat jatkuvat tänä kesänä talon toisessa eteisessä. Tänään ollaankin levytetty huoneen seiniä miltei koko päivä. Huomenna tarkoitus siirtyä pohjamaalauksen pariin.



Tänään kokattiin siskon vinkkaamalla pastareseptillä lounasta. Tähän helppoon pastaohjeeseen tehdään pesto paahdetuista manteleista, valkosipulista, basilikasta, oliiviöljystä ja pecorino-juustosta.
Annos viimeistellään vielä kirsikkatomaateilla. Olipa herkullista ja ihana valkosipulin maku viipyili aterian jälkeen vielä pitkään makunystyröillä.





Muutaman päivän jälkeen vietetään taas keskikesän juhlaa. Nyt tuntuu, että tämä kesä kuluu jo vähän liiankin nopeaan. Saako vetää jarrua ja nauttia tästä ihanuudesta vähän pidempään ! No, eipä taida tuo onnistua :)  Oikein mukavaa juhannusta kaikille blogissani piipahtaville!

19 kommenttia:

  1. Tuli ihan juhannusruusun ihana tuoksu mieleen. Hyvää juhannusta myös sinulle!

    VastaaPoista
  2. Saiskohan sen talviturkin kasteltua tänä viikonloppuna...Hyvää juhannusta Anni!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt viimeistään! Aina eka kastautuminen se kamalin :)

      Poista
  3. Kuka vois kellot seisauttaa ja ajan pysäyttää kun maailma lainaa kaikkein kauneintaan :) Ja kun loma on lyhyt, niin olis mukava saada vähän lomaan pituutta seisauttamalla kellot muutamaksi päiväksi! No, kaksi viikkoa vielä töissä ja sitten se kesän pisin lomapätkä, kaksiviikkoinen.

    Mukavia kesä- ja lomapuuhia siellä kesäkodissanne. Nyt kun ei ole kuuma, varmaan noita remppahommiakin on mukavampi viedä eteenpäin.

    Ihanaa juhannusta teille

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu kyllä remppahommat etenee. Ollaan otettu tavoitteeksi remontoida yksi huone kesässä. Täällähän näitä huoneita riittää. Huomenna kuitenkin saa remppahommat olla, kun vietetään juhannusta. Nautin satoi tai paistoi!

      Poista
  4. Ihania kukkakuvia :)
    Mukavaa juhannusta!

    VastaaPoista
  5. Leppoisaa lomailua teillä siellä!
    Ihanaa Juhannusta!

    VastaaPoista
  6. Upean tunnelmallista siellä.
    Ihanaa Juhannuksen Aikaa Sinulle.

    VastaaPoista
  7. Juu jarrua pitäisi pystyä painamaan, jotta ehtii kaikki kivat kesäjutut toteuttamaan.
    Kuulostaa niin mukavalta, kun käytätte tuota kesäkoti-sanaa♥ siellä olettekin taas olleet ahkerina:)
    Meillä on aloiteltu mökillä salin lattian maalausurakkaa, joten samantapaisia kesänviettotapoja harrastetaan:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja ihanaista juhannuksenaikaa♥

      Poista
    2. Kiva on tätä kesäkoti kunnostaa. Toiveissa on täällä eläkepäiviä ainakin sitten kesäajat viettää. Pikkuhiljaa tulee valmista! Lattia maalausta ei meillä onneksi tänä kesänä ole, mutta taas ensi kesäksi sitäkin.

      Poista
  8. Kauniilta näyttää, Hyvää Juhannusta!

    VastaaPoista