sunnuntai 10. kesäkuuta 2018

Kaikkea kaunista

Lauantaipäiväni täytti kauniit vanhat tavarat ja  ihana herkutteluhetki. Kotikunnassani Nurmijärvellä järjestetään kerran vuodessa Ullakkoluuta tapahtuma, jolloin vanhaan navettaan on kerätty ihania aarteita myytäväksi. Sinne siis suuntasin aamulla ensimmäiseksi.







Olipahan taas mukava kierrellä ja ihastella kauniisti esille laitettuja tavaroita ja kyllähän sieltä kotiinkin tuli tehtyä löytöjä. Fasaani-astiastoni lisääntyi muutamalla priimakuntoisella lautasella. Lisäksi ostin kesäkotiin Arabian vanhan posliinikulhon, sekä tuollaisen ruostuneen koukun.



Tältä reissulta kotiuduttuani päätettiin lähteä miehen kanssa moottoripyörällä kohti Fiskarsia. Ajoreissun varrella pysähdyttiin Lohjalla Josefiinan aitassa, jossa oli sopivasti kesäkauden avajaiset. Vaateliiterin puolella kävikin kova kuhina, minä tyydyin ihailemaan näitä kauniita  vanhoja tavaroita.


 
 


Lopulta pääsimme Fiskarsin ruukin alueelle ja kävelykierroksen jälkeen päätimme lounastaa ulkosalla Fiskars Wardshus-ravintolassa. Iso herkullinen salaatti ja jälkkäriksi toki jotain makeaa. Jälkiruoka oli niin kauniisti aseteltu, varsinainen taideteos. Raparperia ja lakritsia-jälkkäri olikin nappivalinta ja todella herkullinen.



 Vähän harmittaa, kun ei olla näissä maisemissa tänäkään vuonna Antiikkimarkkinoiden aikaan. Kiva oli nyt kuitenkin piipahtaa tässä ihan omaa luokkaansa olevassa, kauniissa ruukkiympäristössä.






Kaikki kuvat reissulta otettu tällä kertaa kännykällä, joten kuvien laatu ei ole ihan paras mahdollinen. Tälle sunnuntaille ei olekaan suunnitteilla sen kummempaa ohjelmaa. Aurinkoinen päivä tulossa, mukavaa sunnuntaita kaikille!

15 kommenttia:

  1. Ihanat löydöt<3 Niin kivan kuuloinen reissu ja tuo jälkkäriannos tosiaan ihan huikea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jälkkäri oli taivaallinen, eikä ollut hinnallakaan pilattu.

      Poista
  2. Fiskarsissa viihtyy aina!
    Ja kävit ihan meidän nurkilla Josefiinan aitassa.
    Leppoisaa viikkoa!

    VastaaPoista
  3. Olisin kyllä mieluummin vieraillut Fiskarsissa kuin Ruotsinpyhtään ruukissa, mutta ehkä sinne joskus vielä pääsen käymään. Fiskarissa on niin paljon katseltavaa, että päivä vierähtää vikkelään. No, jospa vaikka ensi kesänä.

    Kiva, kun olet tehnyt hyviä löytöjä! Kattelin tuosta toisesta kuvasta, oliko pöydän takana tuoleja vai mitä. Olen katsellut koristeellisempaa tukevaa tuolia tuohon etupihalle.

    Mukvaa viikkoa!

    VastaaPoista
  4. Juu kyllä kummallakin kirppiksellä oli myös muutama vanha tuoli myynnissä. Vanhoja tuoleja saattaa löytyä myös pääkaupunkiseudun kontti kirppikseltä. Mukavaa viikonalkua!

    VastaaPoista
  5. Aika hauska yhteensattuma, suunnittelen juuri matkaa Fiskarsiin, vaikka siellä jo muutaman kerran olen käynyt. Hauska nimi muuten tuo Ullakkoluuta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Fiskars on kyllä niin ihana paikka, että siellä voi käydä vaikka joka kesä!

      Poista
  6. Fiskarsissa on jotain vetoavaa, ei ihme, että moni luovan työn ammattilainen haluaa sinne asumaan ja työskentelemään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana miljöö inspiroi varmasti taitavia luovan työn tekijöitä!

      Poista
  7. Voi että mitä aarteita ja ihanat löydöt!

    Mukavaa juhannuksen odotusta <3

    VastaaPoista
  8. Ihania tavaroita! Tänä kesänä pitää ehdottomasti päästä johonkin antiikkitapahtumaan.

    VastaaPoista
  9. Hienoja löytöjä olet tehnyt! Paljon ihania tavaroita myynnissä.
    En ole koskaan käynyt tuolla Fiskarsilla.
    Hyvää loppuviikkoa!😊☀️❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Fiskars on ihana kesäinen retkikohde. Vanhoja tavaroita on ilo katsella vaikkei mitään ostaisikaan.

      Poista