maanantai 24. heinäkuuta 2017

Hyvää mieltä metsästä

Eilen mieleni valtasi varsinainen sunnuntaikiukku! Aamulla herättiin kauniiseen auringonpaisteeseen, mutta ei mennyt kauaakaan, kun tasainen harmaus valtasi taas taivaanrannan. Vaikka en yleensä ilmoista kitise, eilinen koleus ja sade saivat mielen mustaksi. Mikään ei siinä tunnetilassa tunnu huvittavan, onneksi näitä puuskia tulee harvoin!






Tänään sama harmaus jatkuu, mutta eipä se enää harmita. Aamukaffetta juodessa tehtiin päätös lähteä metsään lenkille. Kosteutta pitävät vaateet vaan päälle ja suraus hyttysmyrkkyä, sitten menoksi.
Olipa metsässä taas niin ihanaa! Vuosi sitten tähän aikaan oli mustikoita ja vadelmia kerätty jo runsaasti. Nyt marjat ovat vasta raakileita. Mustikkasato näyttää jäävän pieneksi, mutta vadelmia tulee runsaasti.






Lenkin loppuvaiheessa kurvattiin vielä tutulle sienipaikalle ja sieltä saatiin kourallinen Kantarelleja kastikkeeseen. Kovin pieniähän sienet vielä ovat, mutta niin hyviä! Sienikastike syntyy helposti sipulista, Kantarelleista, lorauksesta kermaa ja mausteita!






Lööpit toitottivat eilen helteistä, no ei niitä ainakaan täälläpäin taida olla luvassa. Viimeiset lomapäivät kesäkodilla ovat käsillä. Paljon ollaan saatu sellaista aikaiseksi, mitä suunniteltiin tehtäväksi vasta ensi kesänä. Lattioita ollaan maalattu ja tapettejakin mallattu seinille. Tapetointi kuitenkin saa odottaa ensi kesään.



 
Mukavaa viikonalkua kaikille!

14 kommenttia:

  1. Minulle iski tuo sinun sunnuntaikiukku tänään. Meillä sentään eilen paistoi koko päivän ihanasti aurinko. Kerta todellakin, kun niitä helteitä on hehkutettu, niin pidin itsestään selvyytenä, että tänään olisi samanlainen ilma. Ihan mökötys iski, kun aamulla nousin sängystä ylös ja satoikin vettä! Kyllä on ollut kalsean kylmä ja harmaa päivä!
    Saatiin me kuitenkin hevostallille tehtyä kesäsiivous eli tyhjennettyä karsinat ja kalkittua seinät. Hepat haluaisivat kyllä jo yöksi taas sisälle nukkumaan, joten nyt vaan toivon, että kosteudesta huolimatta talli kuivuis. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harvoin onneksi on näitä kiukkupäiviä. Itseänikin huvitti, kun jurppi niin kaikki ja juuri viime viikolla kirjoittelin onnekkaasta olostani :)

      Poista
  2. Minulla on maanantaiturhautuminen. Lämpötila on 15 ja näyttää siltä, että hetkenä minä hyvänsä taivas ratkeaa. Mennyt taas päivä lueskellen ja ulkoilemaan pistäisi päästä. Olen suunnitellut kansallispuistoretkeä sen mukaan, että missä olisi ravintola niin saisin vähän vapautusta tähän ikuiseen keittiövuoroon ;)

    Metsässä ja luonnossa on kyllä aina ihanaa ja huono tuuli pyyhkiytyy pois.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänä kesänä tuon jatkuvan harmauden lisäksi melkein joka päivä on tuullut. Olemme olleet täällä kesäkodilla kohta viisi viikkoa ja tyynellä järvellä soudeltu vain muutama kerta. Onneksi on tuota metsää täällä lähellä, sinne voi paeta pahaa oloa.

      Poista
  3. Jos metsään haluat mennä nyt niin takuulla yllätyt:) Siellä on jotain salaperäistä ja kiehtovaa,mutta miten paljon mieli lepää ja kiukkuki haihtuu ilmojen teille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No juurikin näin ja tutussakin metsässä kohtaa aina jotain uutta ja ihmeellistä.

      Poista
  4. Sekin taitaa lisätä kiukkua, kun lämmintä on ennustettu monta kertaa eikä sitä tule. Pitäisi muistaa että ne on vain ennusteita. Olisi ehkä hyvä siirtyä lyhyempi on ennustuksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minähän en nyt enään noijin iltalehtien lööppeihin ole uskonut. Silti toivoo että nyt edes muutaman päivän olisi oikeasti lämmin. Villasukille on tänä kesänä ollut kyllä kummasti käyttöä. Onneksi pakkasin kahdet sukat tänne mukaan.

      Poista
  5. Aina se vaan jaksaa sataa,mutta kiva kun pääsee tuollaisille retkille,metsässä on niin mukava kävellä ja tuoksutella sitä raikasta metsän tuoksua:) Näyttipäs tuo eväs hyvältä, vielä ei olla kanttarelleihin törmätty. Mustikoita tännekin tulee mutta kovin pieniä näyttivät olevan..liian vähän kuitenkin niitä aurinkoisia päiviä. Mukavaa alkanutta viikkoa sinne♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Jos jotain positiivista tästä hakee, niin eipä ole tarvinnut paljon kukkia tänä kesänä kastella.

      Poista
  6. Kauniita luontokuvia ja voi ihanuus, olette jo saaneet maistella kantarellikastiketta<3 Miten ihmeessä olette saaneet tehtyä kesäkodilla niin paljon. Nuo lattian näytävät olevan aika tavalla samaa sävyä kuin meilläkin sekä kotona että mökillä - eli siis tykkään kovasti:)
    Toivotaan aurinkoisia kesäpäiviä tälle viikolle♥

    VastaaPoista
  7. Kauniita kuvia! Saas nähdä juu, millaiset helteet vielä pukkaa!! Nyt näyttää kyllä aika pilviseltä.
    Mukavaa viikonjatkoa!

    VastaaPoista
  8. Kaunis toi tapetti. Hienot kiiltävät lattiat.
    Ihania kuvia luonnosta.

    VastaaPoista
  9. Sääkiukku - tuttu ilmiö!
    Ihanat luontokuvat olet kuitenkin ottanut ja vaikka pisaroiden kuvaaminen välillä kyllästyttääkin, ovat kuvat aina niin nättejä.

    Hyvää kesän jatkoa sinulle <3

    VastaaPoista