sunnuntai 30. heinäkuuta 2017

Marjaherkkuja

Tänään ampaistiin heti aamutuimaan metsään katsomaan löytyykö täältä etelästä jo kypsiä mustikoita ja löytyihän niitä! Tosin poimurilla marjoja ei pystynyt keräämään, sillä puskissa oli myös paljon raakileita.



Sain kuitenkin kerättyä näitä herkkumarjoja nelisen litraa. Hidasta hommaa, vaan eipä haittaa! Metsässä oli taas ihanaa, eivätkä hyttysetkään  haitanneet. Hain myös laatikollisen mansikoita pakastettavaksi ja tämä päivä onkin mennyt näiden majojen kanssa touhutessa.



Lomalla ollaan herkuteltu vailla kummempaa kontrollia, mutta nyt on aika palata hiukan terveellisempiin sapuskoihin. Kummasti sitä taas kaipaakin kevyempää lautasmallia. Tänään lautaselle pääsikin varsin värikäs setti ja mikä parasta saatiin syödä ulkona.




Jälkkäriksi valmistui marjaherkku, jonka ohjeen olen tänne jo joskus laittanutkin. Oli kuitenkin työn takana löytää se, joten laitan sen nyt uudelleen. Nämä marjakupit ovat helppoa ja herkullista tarjottavaa.



Taikinaan tarvitset:
100 g margariinia
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1,5 dl kaurahiutaleita
0,5 dl kermaa
1 muna
 Marjoja oman maun mukaan kuppien pohjalle.



Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Lisää seokseen jauho-leivinjauhe- kaurahiutaleseos. Sekoita joukkoon viimeiseksi muna ja kerma.  Lado uuninkestäviin kuppeihin/vuokiin ensin marjoja. Jos käytät pakastemarjoja lisää joukkoon hieman perunajauhoja. Marjakerroksen päälle paksu kerros taikinaa ja sitten kupit uuniin 175 astetta noin puoli tuntia. Maistuu hyvälle vaikka vaniljajätskin kanssa. Tällä reseptillä valmistat 5 pientä kuppia tai yhden isomman.



Huomenna töihin, huh heijaa! Mukavaa viikonalkua sekä lomaa jatkaville, että töihin palaaville!


19 kommenttia:

  1. Minä sekosin mansikkajonossa ja ostin kaksi laatikollista mansikoita...siis 10 kiloa:D Nyt on täälläkin herkuteltu tuoreilla marjoilla oikein kunnolla. Tuota marjaherkkureseptiä olisikin kiva kokeilla<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mansikat ovat parhaita tuoreeltaan. Meilläkin osa katosi saman tien parempiin suihin ja osa pakkaseen.

      Poista
  2. Voi miten näytti hyvältä tuo marjaherkku!! Tuota pitää kyllä kokeilla:) Toivotaan sellaista pehmeää laskua työntekoon ja mukavaa alkavaa viikkoa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä herkkua ja helppo valmistaa. Näin kun tekee valmiit annokset ei tule herkuteltua liiaksi.

      Poista
  3. Tuoreita marjoja,nams,mitä herkkua.

    VastaaPoista
  4. Kiva nuo marjakupit, maistuisi.

    Meillä on mökillä tavallista heikompi mustikkavuosi. Sen verran kuitenkin jaksettiin tuossa omassa pihassa ahkeroida, että tänään ollaan syöty mustikoita ja huomenna teen ensimmäisestä työpäivästä selviämisen kunniaksi illalla piirakan.

    Tsemppiä töihin. Minullakin on huomenna ensimmäinen työpäivä, mutta saan tehdä vielä pari päivää etänä mökiltä. Sähköpostiliikenne on ollut sen verran hiljaista, että taidan selvitä inboxin purkamisesta jopa päivässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustikkaa ei tosiaankaan tule kaikkialle hyvin. Onneksi meillä on täällä hyvä marjapaikka, josta tänäkin vuonna marjoja saadaan reilusti. Tsemppiä ekaan työviikkoon sinnekin!

      Poista
  5. Minä kävin ostamassa mustikoita!
    Leppoisaa työn alkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ostamalla pääsisi kyllä helpommalla. Metsässä kuitenkin viihdyn niin hyvin että tulee siinä samalla kerättyä näitä marjoja!

      Poista
  6. Oliko hirvikärpäsiä?
    Rakastan metsää ja rakastan marjastamista ja sienestämistä, mutta vihaan hirvikärpäsiä!!!!
    Onneksi suppiloiden aikaan niitä ei enää ole...siis niitä kärpäsiä..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ollut vielä hirvikärpäsiä! Niitä minäkin inhoan yli kaiken! Vaalea vaatetus ja puuvillapipo hiusten suojana vähentää kyllä kummasti näiden hirvitysten tarttumista.

      Poista
  7. Aikas isoja mustikoita olet löytänyt. Tuo jälkkäri näyttää hurjan herkulliselta!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osa oli tosi isoja, mutta suurin osa vielä aika pieniä. Pitää hetki vielä malttaa odotella marjojen kypsymistä ja kasvamista.

      Poista
  8. Löysinpäs tieni ihanaan blogiin ja mikä herkkuohje täältä löytyikään! Tuota on ihan pakko kokeilla!
    Mukavaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
  9. Ihana herkku ohje!
    Mustikoita on jo vähän keräilty. Vielä pitää lisää keräillä.
    Mukavaa illan jatkoa! Ja mukavia työpäiviä!❤️

    VastaaPoista
  10. Isoja mustikoita tosiaan ja aah mikä marjaherkku!

    Hyvää elokuuta sinulle <3

    VastaaPoista
  11. Voi kun sais edes suun mustaks mustikoista. Kun on luvattu noin 80 mm verran vesisadetta mustikkamaille, niin ämpärillisestä ei kannata haaveilla :)

    VastaaPoista