lauantai 21. helmikuuta 2015

Omatekoista näkkileipää

Jaanan Romuaarteeni-blogissa oli herkullisen tuntuinen näkkäriresepti, joten sitä täytyi tänään kokeilla.



Laitan reseptin talteen tännekin, sillä  nyt  tästä tuli uusi leipäsuosikkimme! Kiitos vaan Jaanalle reseptistä :)

1,5 dl Kaurahiutaleita
2 dl ruisjauhoja
1dl  seesaminsiemeniä
1 dl auringonkukansiemeniä
0,5 pellavansiemeniä
0,5 tl suolaa
0,5 tl leivinjauhetta
4 dl haaleaa vettä
0,6 dl öljyä

kuivat aineet sekoitetaan keskenään, sitten lisätään vesi ja öljy. Annetaan seoksen turvota 5 minuuttia. Levitetään uunipellille ja laitetaan 200 asteeseen paistumaan ensin 10 minuutiksi. Kun 10 minuuttia on mennyt leikataan näkkäri paloiksi ja jatketaan kypsennystä vielä 40 minuuttia.


Ihanan rapeaa ja todella maistuvaa tämän päivän lounaan lisäksi. Lautasella on paistettua kuhaa tillikermaviilikastikkeella. Lisäksi pikaisesti kypsennettyä pinaattia ja sipulia. Kyllähän näillä nälkä lähti.


Kauppareissulta kotiutui mintunvihreä suojaruukku, joka sopii täydellisesti sohvatyynyjen kanssa, sekä valkoinen kevätesikko. Kirjakaupasta lähti mukaan mielenkiintoinen kirja. Voikin olla että lähiaikoina täällä tehdään lisää ruokakokeiluja :)




                                                     Mukavaa lauantainjatkoa kaikille!

20 kommenttia:

  1. Nam! Tuotakin täytyy koikeilla. Meiilkin leivottiin tänään näkkäriä, joskin eri ohjeella. Hyvää oli sekin.
    Mukavaa lauantaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon erilaisia variaatioita näkkäriresepteistä tuntuu olevan blogeissa. Mielenkiintoinen kokeilu!

      Poista
  2. On hyvää omatekemä näkkäri. Olen myös tehnyt :)

    VastaaPoista
  3. ♥Nam, näyttääpä hyvältä! Tervetuloa toisen kerran moikkaamaan♥

    VastaaPoista
  4. Eikös olekin namia? :) Eikä varmaan hullumpaa tuo kuhakaan....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viikonloppuisin tulee usein tehtyä kalaruokaa ja namia oli sekin.

      Poista
  5. Näkkäri näyttää tosi hyvältä! Kaunis suojaruukku, sopii todella hyvin keväisiin tyynyihin :)
    Mukavaa lauantai-iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suojaruukku sopii kyllä täydellisesti olkkarin värimaailmaan :)

      Poista
  6. Näkkäriä on vilahdellut muutamissa blogeissa ja mieli on itsekin tehdä vielä. Näkkärit ja hapankorput hujahtaa meillä yleensä muutenkin nopsaa. Mukavaa viikonloppua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainut huono puoli tässä on että tulee syötyä ehkä vähän liikaakin kun on niin hyvää :)

      Poista
  7. Heippa! Näyttää niin hyvältä, että taas on pakko kokeilla, kunhan saan kaikki siemenet ostettua valmiiksi. Nyt olen kokeillut jo kolme krt uunikasviksia, joihin Sinulta sain vinkin ja tykkäämme kovasti, nimim. Huomenna taas. Oikein kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin syödään huomenna taas uunikasviksia, ne on niin herkkua!

      Poista
  8. Herkulle tosiaan näyttää. Näkkäriä en olekkaan vielä kokeillut, mutta jospa viikon päästä lomalla, kun anoppi saapuu kylään ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tähän tulee suorastaan himo :)

      Poista
  9. Minä uudestaan. Kysyisin, että oliko uuni vielä jälkikypsytyksessä (40 min) päällä, vai ns. Kuivatitko jälkilämmössä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uuni oli koko kypsennyksen ajan päällä 200 asteessa. Ihanan rapsakkaa leipää tuli siis uunipellillinen :)

      Poista
    2. Kiitos Anni ohjeesta, aineet on jo kotona, vielä kokeilematta, mutta varmasti kokeilen.

      Poista
  10. Luin jo jonkun toisenkin blogissa omatekoisesta näkkäristä, joten pitänee kokeilla tehdä itsekin :)

    VastaaPoista