sunnuntai 18. maaliskuuta 2018

Stroganoffia ja kirpparilöytöjä

Kiireettömän sunnuntain luottoruoka on pitkään padassa hautuva liharuoka. Pitkästä aikaa tuli tehtyä Stroganoffia, jonka resepti on todella helppo. Ruoka valmistuu kuin itsestään ja makunautinto on mitä herkullisin.



Tarvitset palan naudan paisti, joka kuutioidaan ja ruskistetaan padassa. Lihat maustetaan suolalla ja mustapippurilla ruskistuksen loppuvaiheessa. Viipaloi mukaan muutama keltasipuli ja kaada pataan vettä sen verran, että lihat juuri ja juuri peittyvät. Lisää lihaliemikuutio, laakerinlehtiä ja muutama maustepippuri, sitten vain jätät padan liedelle porisemaan miedolla lämmöllä muutamaksi tunniksi. Kun lihat ovat porisseet padassa riittävästi, lisää nesteen joukkoon pieni purkki tomaattipuretta ja loraus sinappia. Anna kiehua vielä hetki. Lopuksi kastike suurustetaan vehnäjauhoilla ja maustetaan pienellä purkilla smetanaa ja lisätään kuutioidut suolakurkut. Kastike koristellaan ennen tarjoilua tuoreella persiljalla.



Jos et pidä suolakurkuista voi ne jättää kastikkeesta pois, tai laittaa tarjolle erikseen. Kastikkeen kanssa maistuvat keitetyt perunat, tai riisi.




Sitten niihin kirpparilöytöihin. Pitkiin aikoihin en ole kirppareilla kierrellyt, saati mitään löytöjä tehnyt. Tänään poikettiin kuitenkin aamukävelyllä lähikirppikselle ja siellähän nämä aarteet minua odottivat :)



Ihana vanha puinen kehys, josta sain mieheltä kuulla nurinaa paluumatkalla. Hän kun ei voi ymmärtää mikä näissä kuvattomissa vanhoissa kehyksissä rouvaa niin kiehtoo :D
Lisäksi upea virkattu reunapitsi ja pieni kuparinen kasari. Kasarista saa kauniin kynttilänalusen kesäkotiin. Vielä vähän mietin ryhdynkö kasarin kiillotuspuuhiin, vai jätänkö patinoiduksi.



Tällaista tänne tänään. Nyt kyllä täytyy vielä lähteä uudemman kerran tuonne ulkosalle, kun aurinko vielä paistaa. Leppoisaa sunnuntaita !


12 kommenttia:

  1. Nuo käsinvirkatut hyväkuntoiset vanhat pitsit ovat aarteita. Mie en malttas olla kiillottamatta tuota kasaria ketsupilla :) Oma kasarini kun hohtaa vieläkin niin kirkkaana, vaikka käsittelystä on jo pitkä tovi.

    Mie teen tänään merimiespihvejä. Perunat on jo kuorittu, seuraavaksi kuorittava sipulit. Nyt jaksaa taas kun tässä vähäksi aikaa istahti lepuuttamassa jalkaparkoja Ü

    Mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aarteina minäkin näitä pitsejä pidän ja hieman surullisena pelastan niitä kirppareilta muutaman euron hintaan. Merimiespihvi on myös minun suosikkiruokaa. Pitääkin sitä tehdä joku viikonloppu. Mukavaa viikonalkua sinulle!

      Poista
  2. Herkullisen näköinen lihakastike salaatteineen!
    Kivat kirpparilöydöt!
    Mukavaa sunnuntaita! :)

    VastaaPoista
  3. Mm mm...Varmasti maukasta liharuokaa!
    Kivoja löytöjä teit. Itsekin tykkään vanhoista kehyksistä. Niitä löytyy kellaristakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuhti liharuoka maistuu aina välillä. Viikolla sitten syödään melko paljon kevyemmin. Haaveissa olisi tehdä kesäkodin seinään kollaasi vanhoista tyhjistä kehyksistä.

      Poista
  4. Herkullisen näköistä stroganoffia! Nam. :) Kivat löydöt tarttuivat myös kirpparilta matkaan. Vanhat virkatut pitsit on ihania! Miulla on mummovainaan virkkaamat pitsit vielä blogissa esittelemättä, täytyy tässä keväällä koittaa saada niistä postaus aikaan. Ja joskus pitäisi myös itse virkata pellavapyyhkeisiin nätit reunukset ja puuttuvat ripustuslenkit...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, sinulla onkin siellä varsinaisia aarteita! Itse en osaa reunapitsejä virkata ja siksikin nämä löydöt ovat minulle niin arvokkaita.

      Poista
  5. Voi kun muistan stroganofin jo lapsuudesta. Isosisko sitä teki sunnuntaisin kotona, oli koulussa oppinut. Ihan hyvältä maistui, tosin en ole sitä itse koskaan tehnyt.
    Ihania löytöjä, kattila on aika hyvän näköinen noinkin.

    VastaaPoista
  6. Aarteita ovat löytösi, niin pitsit kuin kehyksetkin.

    Stroganoffia en ole syönyt aikoihin - varmasti viimeeksi äitini luona :) Hyvältä näyttää!

    VastaaPoista
  7. Nam!
    Pataruuat on niin hyviä.
    Kivoja kirppis löytöjä!

    VastaaPoista