maanantai 18. joulukuuta 2017

Taatelikakkua

Monen jouluun tuntuu kuuluvan taatelikakku. Meillä tämä kakku ei koskaan ole ollut se perinteisin jouluherkku, muistan lapsuudesta kyllä äidin leipomat Englantilaiset hedelmäkakut. Nyt päätin kuitenkin  leipoa taatelikakkua jouluksi.



Hyvän ohjeen löysin  täältä,Tulppaaniuni-blogista. Glögin ystävänä tämä ohje kuulosti niin herkulliselta ja sitten vain leipomaan. Kakku valmistui melko vaivattomasti ja komeakin siitä tuli. Herkulliset tuoksut leijailivat keittiössä kakkua tehdessä.



Tässä kakussa maut vain paranevat vanhetessaan. Nyt kakku saakin odottaa viikon verran maistelua.



Kuuluuko taatelikakku sinun jouluherkkuihisi? Olisi myös kiva kuulla mitä ehdottomasti kahvipöydässä jouluna täytyy olla? Stressitöntä joulunalusviikkoa kaikille :)

12 kommenttia:

  1. Voi ihana, miten upeasti taatelikakkusi on onnistunut<3
    Kivoja vinkkejä edellisessä postauksessa myös glögihetkiin:) Meillä maustekakku kuuluu jouluun, sillä saamme sen yleensä aina miehen kummitädiltä joulutuomisiksi♥ Itselläni jonkinlainen must ovat itse tehdyt koristellut piparit<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsetehtyjä pipareita meilläkin aina on ollut, vaan tänä vuonna ne taitavat jäädä ensimmäistä kertaa lepomatta.

      Poista
  2. Kaunis kakku!
    Meillä on joka joulu ollut piimäkakkua, mutta
    tänä jouluna tein meille luumukakkua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luumukakkukin kuulostaa niin herkulliselta!

      Poista
  3. Onpa komea kakku! Taatelikakku ei kuulu minunkaan suosikkeihin. Itse leivon pari kuivaa kakkua, joista toinen on yleensä maustekakkutyyppinen ja toinen suklainen.
    Tortut ehdottomasti kuuluu joulun kahvipöytään.
    Kivaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuivakakuista olen vasta vanhemmiten oppinut pitämään. Yleensä tulee jouluksi leivottua vain pipareita ja torttuja.

      Poista
  4. Osa kommenteista ei jostain syystä näy täällä blogissa, vaikka sähköpostissa ne näkyvät. Kaikki kuitenkin olen lukenut ja kiitänkin teitä jotka olette kommentoineet. Jotain kummallista se bloggeri taas temppuilee :)

    VastaaPoista
  5. Kakku näyttää niin herkulliselta! Taatelikakkua ei ole meidän joulupöydässä ollut, mutta torttuja ja pipareita on kyllä oltava:) Ihanaa alkavaa jouluviikkoa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tortut ja piparit taitavat olla ne suosituimmat tarjottavat jouluna kahvipöydässä.

      Poista
  6. Taatelikakku on oma lempparini äidin makeista leivonnaisista. Itse varmaan tekisin suklaaminttukakkua, jos joulua laittaisin :) Mutta lihapasteija on maistuvin. Pidän enemmän suolaisista kuin makeista (en juo kahvia; pasteija passaa hyvin teen kanssa Ü)

    VastaaPoista
  7. Kyllä näyttää makoisalle.. oma taatelkakku odottaa joulua pakastimessani. Leppoisaa jouluviikkoa sinulle <3

    VastaaPoista
  8. Ihanaa, että löysit blogini ja sieltä taatelikakun! Ihana kuulla, että sinäkin ihastuit ohjeeseen ja päätit sitä kokeilla! Oikein ihanaa joulunaikaa sinulle!

    VastaaPoista