sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Vappua!

Ihanaa huomenta kaikille! Mieli positiivisena, vaikka pienoiset sydämentykytykset koinkin eilen tuon kaamea lumimyräkän kanssa. Ei tunnu äiti-ihmisestä kivalta kun jälkikasvu ajelee tuossa kelissä kesärenkailla! Takatalvi, se on siis täällä vai onko se kevät kunnolla vielä alkanutkaan?




Eilinen päivä hurahti nopeasti. Kävin vähän sisustusostoksilla ja löysinkin kivat uudet tabletit ruokapöytään. Tällaisia, hieman isompia suorakaiteen muotoisia olen tovin etsinyt, kun omistan vain  pyöreitä. Harmi, ettei näitä ollut jäljellä kuin neljä.




Poika pyörähti kotona ja tilasi herkkuruokaansa; äidin tekemiä lihapullia ja perunamuusia :) Helppohan tämä toive oli toteuttaa.



Eiliselle olin myös suunnitellut koiran pesun ja trimmauksen. Viivi-mummeli kun oli muuttunut miltei harmaaksi pölyisiä katuja kulkiessamme. Nyt kelpaa lähteä ystäville vapun viettoon, kun on turkki taas vitivalkoinen. Aika haastavaa on nykyisin kuuron ja miltei sokean koiravanhuksen valokuvaus. Muutama onnistunut räpsy kuitenkin saatiin aikaiseksi!






Sain siis kutsun ystäville vapun viettoon ja viemisiksi valmistin marjaisan tuorejuustokakun. Mitään sen kummempaa ohjetta ei ollut. Pohja murustetuista dominokekseistä ja margariinista. Valkoinen täyte 2 dl vispikermaa vatkattuna ja siihen sekoitin vadelmatuorejuuston, sekä jäisiä kotimaisia vadelmia. Joukkoon lisäsin kaksi liivatelehteä, jotka olin sulattanut vesitilkassa.



Punainen päällinen mansikkapuresta, johon lisäsin myös kaksi liivatetta. Koristeeksi löytyi kaapista kullanvärisiä kakkukoristeita, jotka sopivat vappuun hyvin!


Tulipa taas aika sekava postaus :) Mutta nyt oikein mukavaa vappua kaikille täällä pistäytyville!

11 kommenttia:

  1. Haiskaa vappua sinne myös! Maisema täällä Keski-Suoman ja Hämeen rajamailla näyttää aivan yhtä valoisalta ja lumiselta! Saa harava siis levätä vielä ihan rauhassa ;)
    Vapaapäivät tulevat silti ihan tarpeeseen.

    Hyvin ymmärrän tuon huolen, kun lapset ovat tuolla kelillä liikkeellä autolla ja kesärenkaille. Äiti on aina äiti, vaikka lapset ovat aikuisia...
    Ihana Viivi, rapsutukset sinne! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri ystävän kanssa puhuttiin, ettei se äidin huoli minnekään katoa, vaikka lapset kasvavat aikuisiksi. Onneksi autolla ajot sujuivat ongelmitta. Toivotaan että sääennusteet pitävät nyt paikkansa ja huomisesta lähtien olisi jo lämpimämpää!

      Poista
  2. Ihana viivi ja kaunis kakku.
    Eipä se huoli juu minnekkään katoa vaikka aikuisiksi kasvavatkin.
    Toivottavasti toukokuu tuo muutoksen säihin.
    Hauskaa vappua!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se on! Toivon tosiaan lämmintä toukokuuta!

      Poista
  3. Onpa söötti vanha leidi!
    Oikein ihanaa vappua sinullekin! 🎈🎉🍾

    VastaaPoista
  4. Viivi näyttää kovin nuorekkaalta :) Tuollaiset hyydykekakut on aivan parasta tarjottavaa, kaikki niistä tykkää ja ovat kauniita! Mukavaa vappua!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ei kovin enää nuo munkit uppoa aterian jälkeen. Kakku on hivenen raikkaampi vaihtoehto kahvin kanssa!

      Poista
  5. Näyttävä kattaus. Passaa erittäin hyvin nuo tabletit tuolle pöydälle. Tyylikästä rustiikkia tunnelmaan.
    Mies tekee usein ison kattilallisen perunamuusia, kun lapset ovat käymässä. Hyvin maistuu ja onhan se isän tekemä maailman parasta :)
    Mukavaa vappua, sinulle ja suloiselle Viivi-mummolle <3

    VastaaPoista
  6. Upeita nuo lumiset kevätkuvat, tällaista jäällä silattua tämä kevääntulo on tosiaan ollut. Hyvää vappua sinulle ja perheellesi.

    VastaaPoista
  7. Hienot uudet tabletit!
    Kakku näyttää niin raikkaalle!
    Hyvää vappua sinulle!🎈🍭

    VastaaPoista