Ensin siskoltani saatu resepti herkulliseen lämminsavulohipastaan:
n. 1 kg lämminsavulohta
500 g tuorenauhapastaa
kastike:
2 isoa sitruunaa
tuoretta persiljaa
tuoretta korianteria
1,5 dl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
1 tl sokeria
Pastat keitetään ohjeen mukaan ja lohi paloitellaan reiluiksi suupaloiksi. Valmistetaan kastike:
Pestyistä sitruunoista raastetaan kuori ja puristetaan mehut, silputaan joukkoon tuoreet yrtit. Lisätään kastikkeeseen oliiviöljy ja mausteet. Kastike kaadetaan kuuman pastan joukkoon ja lisätään lopuksi kalapalat.
Kevääseen kuuluu ehdottomasti myös parsa! Parsasta saa monenlaista herkkua, mutta itse syön parsani mieluiten näin.
Vihreistä parsoista poistetaan napsauttamalla kovat kannat ja parsat kuoritaan kevyesti nupusta kiinni pitäen. Keitä parsat suolavedessä muutamia minuutteja. Tarjoile kuumat parsat hunajamelonin ja ilmakuivatun kinkun kera. Kastikkeeksi sopii erinomaisesti vaikkapa valmis Hollandaise- kastike.
Huomenna vielä pakerrettava töissä, mutta sitten olisikin tiedossa neljän päivän pääsiäisloma!
Supermukavaa keskiviikon jatkoa täällä pistäytyville!
Tässähän tulee ihan nälkä, on sen verran makoisat kattaukset!
VastaaPoistaHerkkuja myös olivat. Viikonloppuna testattiin :)
PoistaHerkullisen näköiset annokset, varmasti hyvää!
VastaaPoistaNiin olikin :)
PoistaJuuri tein avokaadopastaa, tuo voisikin olla seuraava kokeilu!
VastaaPoistaKiitti vinkistä!
Avokadopasta on myös hyvää!
PoistaParsaa on täälläkin ostettu pääsiäiseksi ;). Hyvältä vaikuttaa myös tuo lohipasta, tykkään paljon kalasta. Kivaa kiirastorstaita :)
VastaaPoistaHerkullisia ovat kaikki, pastaa ainakin on kokeiltava jonain päivänä. Kiitos vinkeistä.
VastaaPoista