lauantai 5. joulukuuta 2015

Lämmintä keittoa harmaaseen päivään

Niinkuin aikaisemmin kerroin nautittiin pizzahyrriä eilen kuuman tomaattibataattikeiton kera. Keitto sai kovasti kehuja ja kattilallinen syötiinkin lähes tyhjäksi.



Muokkasin Yhteishyvässä ollutta Mausteisen tomaattibataattikeiton ohjetta hieman koska pidän hiukan tulisemmasta ruoasta. Laitankin ohjeen tänne muistiin, sillä tätä keitto meillä tehdään varmasti usein.



Lehden ohjeesta keittoa tulee 6 annosta. Tämä muunneltu reseptini riittää samalle määrälle ruokailijoita reiluin annoksin.

iso bataatti
2 punasipulia
loraus ruokaöljyä
3 purkkia säilyketomaatteja
8 dl kasvislientä
1 kanelitanko
2 tähtianista
1 tl jauhettua inkivääriä
1/2 tl chilitahnaa
suolaa
rouhittua mustapippuria

pinnalle: ranskankermaa ja juoksevaa hunajaa



Bataatti ja sipulit kuoritaan ja pilkotaan. Kuullotetaan hetki kattilassa jossa loraus ruokaöljyä. Lisätään tomaatit, liemi ja mausteet ja annetaan porista, kunnes bataatit pehmenneet. Poista kanelitanko ja tähtianikset. Soseuta keitto sileäksi. Tarkista maku. (jos et pidä niinkään tulisesta keitosta jätä chilitahna pois) Kuuma keitto tarjoillaan ranskankermapilven ja hunajaraitojen kera.


                                             Tunnelmallista  lauantai-iltaa kaikille!






10 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä, varmasti hyää täytyy kokeilla. Täällä ikkunat ropisee sateesta ja tuulesta!
    Mukavaa lauantai iltaa myös sinne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täälläkin sataa, sataa ropisee!

      Poista
  2. Vaikuttaa hyvälle, pitää kokeila :)

    VastaaPoista
  3. ♥kyllä sinä katatkin aina niin kauniisti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kattaus on osa ruokanautintoa. Kattauskai on mielestäni kiva suunnitella ja toteuttaa.

      Poista
  4. Näyttääpä tosi hyvältä! Nappaan heti ohjeen talteen, että mmuistan tätäkin kokeilla, kiitos reseptistä :D
    Tunnelmallista joulukuun ekaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
  5. Bataatti on meillä suosittu raaka-aine ja tuota keittoa varmasti tehdään. Pizzahyrrät onkin hyvä vaihtoehto ainaisille porkkana-sinihomejuustopuusteille. Tunnelmoidaan, vaikka vettä vihmoo!

    VastaaPoista
  6. Tämä resepti kannattaa muistaa ja kokeilla! Tuossahan olisi hyvää tarjottavaa vieraille... jotain uutta!
    Sinulla on mukaviin paikkoihin aseteltu kynttilöitä. Nämä ja ne peltimukit... Ihania tunnelman luojia:)

    VastaaPoista